Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Πρακτική εξάσκηση φοιτητών Τ.Ε.Ι.

Από τη δράση στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση 2007-2011

Σέρρες,  25 Σεπτεμβρίου 2008
 
Tων Νομαρχιακών Συμβούλων: κ. Μασλαρινού Αθανασίου και Δεμερτζή Νικολάου.

ΠΡΟΣ:
Τον κ. Νομάρχη, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου.


Με θέμα: Πρακτική εξάσκηση φοιτητών Τ.Ε.Ι.
Πριν λίγους μήνες, ψηφίσαμε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο την άμεση επιστημονική σύνδεση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και των Σχολών του Τ.Ε.Ι. Σερρών. Αυτή η συνεργασία επικεντρώνεται-όχι μόνο- αλλά κυρίως, στην αποδοχή από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση φοιτητών για να εκτελέσουν το μέρος των σπουδών τους που έχει να κάνει με την πρακτική τους εξάσκηση.


Μετά από διερεύνηση του θέματος και στοιχεία που συγκεντρώθηκαν  από Σερραίους φοιτητές που μετακινούνται και κάνουν σπουδές σε Τ.Ε.Ι. άλλων πόλεων και από επικοινωνίες με τα ίδια τα Τ.Ε.Ι. διαπιστώθηκε ότι πολλοί Σερραίοι έχουν την επιθυμία και την ανάγκη να κάνουν την πρακτική στον τόπο καταγωγής τους και μόνιμης κατοικίας των οικογενειών τους. Επειδή υπάρχουν υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στις οποίες θα μπορούσε αυτό να γίνει εφικτό εισηγούμαστε προς τον κ. Νομάρχη και το Νομαρχιακό Συμβούλιο να αποφασίσουμε να δημιουργηθούν θέσεις για πρακτική εξάσκηση των παρακάτω ειδικοτήτων και όποιων άλλων μπορούν να προστεθούν:
  1. τεχνολόγων τροφίμων
  2. τεχνολόγων φυτικής παραγωγής
  3. τεχνολόγων ζωικής παραγωγής
  4. διοίκησης αγροτικών επιχειρήσεων
  5. δασολόγων
  6. τουριστικών επιχειρήσεων

Παρακαλούμε το Σώμα να γνωμοδοτήσει θετικά, τους αρμόδιους Αντινομάρχες να επιληφθούν του θέματος και τις αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν στις απαραίτητες διαδικασίες.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...