Κυριακή 22 Μαΐου 2011

19 Μαΐου ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου


Στη λέξη γενοκτονία η σκέψη μας πηγαίνει σε τραγικά γεγονότα του αιώνα μας, τα οποία σημάδεψαν τον απανταχού Ελληνισμό: στον Πόντο, στη Μικρά Ασία, στη Ρωμυλία, στη Θράκη, στην Κύπρο.
Στον αιώνα μας διαπράχθηκαν εγκλήματα Γενοκτονίας και σε άλλους λαούς, που συνειδητά η Νέα Τάξη πραγμάτων προσπαθεί να υποβαθμίσει. Οι Έλληνες είμαστε ένας από αυτούς τους λαούς, που έχει υποστεί όλες τις μορφές και τις μεθόδους γενοκτονίας.
Ο ποντιακός ελληνισμός ατύχησε να δοκιμάσει όλες τις κατηγορίες που αναφέρονται στη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών ως πράξεις γενοκτονίας.
H Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, είτε επισκιάστηκε ίσως, από τον όγκο των τραγικών περιπτώσεων του αρμενικού λαού, επειδή συνέπεσε χρονικά, είτε αποσιωπήθηκε από κυβερνητικές και διπλωματικές επιταγές στο όνομα κάποιων διακρατικών συμφωνιών και συμφερόντων. Tο γενοκτονικό σχέδιο απέβλεπε, στην πρώτη φάση, στον αφανισμό όλων των χριστιανών και στη δεύτερη φάση στην τουρκοποίησηόλων των μουσουλμανικών εθνοτήτων, σχέδιο που τελικώς δεν ολοκληρώθηκε. Ωστόσο δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ από τους κύκλους εξουσίας της Tουρκίας.
Aδελφοί Έλληνες, Πόντιοι, Μικρασιάτες, Θράκες, Ρωμυλιώτες, Σαρακατσάνοι, Βλάχοι, Ντόπιοι, η φωνή των αδελφών μας, οι οποίοι στέναξαν υπό το πέλμα του Tούρκου σφαγέα μας καλεί όλους, εμάς, τους Νεοέλληνες, όπως με μια ψυχή να σπεύσουμε να εκπληρώσουμε τον πόθο, την αναγνώριση της Γενοκτονίας από όλο τον κόσμο, αλλά και την ελευθερία του Πόντου. Όλοι, χωρίς δισταγμό, οφείλουμε να εκπληρώσουμε το ύψιστο προς την πατρίδα καθήκον. O καιρός επείγει! H ώρα πλησιάζει. O επί 500 έτη Ελληνικότατος Πόντος που υπέστη τα πάνδεινα από τον βάρβαρο κατακτητή  μας προσκαλεί. Ας μη σταματήσουμε ποτέ, μέχρι την τελική δικαίωση!

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...