Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τις λαϊκές αγορές

Σύσκεψη με θέμα το συντονισμό των δραστηριοτήτων για την τοποθέτηση των πωλητών στις λαϊκές αγορές, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011, στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Ιωάννη Μωυσιάδη.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Αθανάσιος Μπασδάνης και Αθανάσιος Μασλαρινός, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι για θέματα λαϊκών αγορών όλων των Δήμων, ο Διευθυντής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών κ. Αθανάσιος Ματάκος, καθώς και τα μέλη της επιτροπής καθορισμού θέσεων για τις λαϊκές αγορές.


Ο νόμος 3852/2010, άρθρο 94, ορίζει τις αρμοδιότητες που μεταφέρονται στους Δήμους σε σχέση με την λειτουργία των λαϊκών αγορών. Με βάση το άρθρο αυτό μεταφέρονται όλες οι αρμοδιότητες στους δήμους εκτός από την χορήγηση των θέσεων στις λαϊκές, οι οποίες εκδίδονται από την Περιφέρεια (παράγραφος 32).

Κοινή διαπίστωση λόγω της κατάστασης που έχει προκύψει, κρίνεται απαραίτητη η συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας και των Δήμων για τον συντονισμό των διαδικασιών  χορήγησης των θέσεων, τον έλεγχο, την παραίτηση και την εκκένωση θέσεων (για διάφορους λόγους), την ενημέρωση των εντύπων των αδειών, του σχετικού μητρώου θέσεων για κάθε λαϊκή καθώς και την προκήρυξη των κενών θέσεων για την κάλυψή τους.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...