Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Έκοψε νερό και ρεύμα στο Κέντρο «ΟΑΣΙΣ» o Δήμος Σερρών

Στο… δρόμο άφησε ουσιαστικά το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Σερρών «ΟΑΣΙΣ», η δημοτική αρχή Σερρών. Από τη Δευτέρα έκοψε τις παροχές ρεύματος και νερού, ξεκινώντας επί της ουσίας και τις διαδικασίες για την κατεδάφιση της δημοτικής αγοράς, όπου στεγαζόταν μέχρι χθες το «ΟΑΣΙΣ». Πριν από ένα μήνα, η δημοτική αρχή Σερρών έστειλε προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου προειδοποιητικό έγγραφο, ενημερώνοντας πως θα πρέπει να.....
εγκαταλείψουν από το χώρο. Μάλιστα τη Δευτέρα έκοψαν το νερό και το ρεύμα, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι του κέντρου να αναγκαστούν να επισπεύσουν την αποχώρησή τους.



Όπως τόνισε η αναπληρώτρια Υπεύθυνη του Κέντρου Φανή Καραγκιόζη, υπήρξε μία αλληλογραφία ανάμεσα στη Διοίκηση και το Δήμο Σερρών που ενημέρωνε ότι το κτίριο θα κατεδαφιστεί και πως πρέπει να εγκαταλειφθεί ο χώρος. Μάλιστα ο Δήμος Σερρών υπέδειξε και ορισμένους χώρους που μπορούσε να παραχωρήσει προς χρήση στο Κέντρο, αλλά αυτοί βρίσκονται στο Λευκώνα και στο Σκούταρι, κάτι που όμως δεν το δέχθηκε η Διοίκηση του Κέντρου. Η κ. Φανή Καραγκιόζη, εξηγεί τους λόγους:
«Μας υπέδειξε ο δήμος κάποια στιγμή έναν χώρο για να εγκατασταθούμε στο Σκούταρι και στο Λευκώνα, αλλά επειδή εμείς έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους, με παιδιά, με γονείς, με καθηγητές, με δασκάλους, δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε σε ένα χώρο που βρίσκεται εκτός της πόλης. Θα είναι δύσκολη η πρόσβαση και δεν θα διευκόλυνε καθόλου τη λειτουργία της υπηρεσίας μας. Επισκέπτονται και προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε ανήλικα παιδιά. Καταλαβαίνετε ότι είναι δύσκολο να έχει πρόσβαση ένα ανήλικο παιδί σε έναν χώρο που λειτουργεί εκτός της πόλης. Αυτή η πρόταση δεν έγινε δεκτή από το διοικητικό συμβούλιο».
Η Διοίκηση του Κέντρου ζήτησε μία παράταση δύο μηνών, μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος, που στην ουσία έχει βρεθεί, αλλά η δημοτική αρχή ήταν ανυποχώρητη. Στις 12 Δεκεμβρίου κι ούτε μέρα παραπάνω.
«Ζητήσαμε παράταση 2 μηνών γιατί έχουμε την υπόσχεση από τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μωυσιάδη, πως μόλις ανακαινισθεί το παλαιό μηχανολογικό στον αύλειο χώρο της περιφερειακής ενότητας, θα μετεγκατασταθούμε εκεί. Αυτό ανακαινίζεται αυτή τη στιγμή και θέλει περίπου δύο μήνες. Μας αρνήθηκαν όμως την παράταση,» δήλωσε ο Πρόεδρος του Κέντρου «ΟΑΣΙΣ» Αθανάσιος Μασλαρινός.
Για τους επόμενους 2 μήνες το ΟΑΣΙΣ θα στεγάζεται προσωρινά σε γραφείο του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, ενώ λάβρος κατά της δημοτικής αρχής ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Αναστασιάδης, ο οποίος υποστήριξε πως η δημοτική αρχή παρανομεί

Ζωή Χειμωνίδου

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...