Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη με τους Δημάρχους

Mε πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Ιωάννη Μωυσιάδη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012 στο γραφείο του, στο Διοικητήριο, σύσκεψη με τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, με θέμα τον προγραμματισμό για την  έγκαιρη έναρξη του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το έτος 2012, καθώς επίσης ενημέρωση-συντονισμός για τις τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης ειδικών κοινωνικών ομάδων και τα τοπικά σχέδια για την απασχόληση.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι Δήμαρχοι Σιντικής κ. Απόστολος Καρύδας, Ηράκλειας κ. Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης, Εμμ. Παπά κ. Ευάγγελος Καλαθάς, Βισαλτίας κ. Δημήτρης Καλαϊτζής, οι Αντιδήμαρχοι Σερρών κ.κ. Παντελής Χράπας και Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο κ. Νικηφόρος Παπαδόπουλος ως εκπροσωπος του Δημάρχου Αμφίπολης, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Αθανάσιος Μασλαρινός και Αθανάσιος Μπασδάνης, ο Διευθυντής της ΑΝΕΣΕΡ κ. Ιωάννης Καλογερούδης και ο Διευθυντής του ΚΕΚ της Π.Ε. Σερρών κ. Γιώργος Αραπάκης.

Αποφασίστηκε να συνεχιστεί το πρόγραμμα της καταπολέμησης των κουνουπιών στην Π.Ε. Σερρών, το οποίο υλοποιείται πλέον μέσω της ΑΝΕΣΕΡ. Να ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος με τα ίδια δεδομένα χρηματοδότησης, όπως και πέρυσι, ενώ από την πλευρά των Δήμων εκφράστηκε η βούληση, σε περίπτωση που προκύψει πρόβλημα με τη χρηματοδότηση του εν λόγω προγράμματος από την πολιτεία, να καλύψουν το υπόλοιπο ποσό που απαιτείται οι Δήμοι.


81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...