Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

«ΤΕΡΠΝΗ Αναφορές στο χθες και στο σήμερα»



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Τερπνή η δεύτερη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου «ΤΕΡΠΝΗ Αναφορές στο χθες και στο σήμερα» του Νίκου Λ. Πασχαλούδη, του εξέδωσε ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, με τη στήριξη φορέων και ιδιωτών της Τερπνής.
Η παρουσίαση εντάχθηκε στις διήμερες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Τερπνής, με την ευκαιρία της εορτής του Λαζάρου και της αναβίωσης του εθίμου με τις «Λαζαρίνες»
 
    Με θερμά λόγια παρουσίασαν το βιβλίο και εξήραν την προσωπικότητα και την προσφορά του συγγραφέα στον Πολιτισμό και τη διάσωση της πλούσιας τοπικής μας παράδοσης,  οι κ.κ Στέφανος Πασχαλούδης (συνταξιούχος εκπαιδευτικός) και ο Γιάννης Τσαρούχας (φιλόλογος ,διευθυντής των Γενικών Αρχείων του Κράτους Σερρών),

ενώ χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης  κ. Γιάννης Νούλης, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης  κ. Αλέκος Τσελεπής, και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βισαλτίας κ. Κώστας Μπάγκαλας.
Τόνισαν ότι το βιβλίο αποτελεί έναν πραγματικό θησαυρό και μία ιστορική παρακαταθήκη για την Τερπνή, ιδιαίτερα για τις νεότερες γενιές.
Ο συγγραφέας Νίκος Λ. Πασχαλούδης στην ομιλία του εξήγησε τους λόγους που τον ώθησαν στη συγγραφή ενός ακόμη αξιόλογου βιβλίου για την Τερπνή και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην έκδοσή του.
    Την παρουσίαση συντόνισε άψογα η δημοσιογράφος Αριάδνη Παπαφωτίου.
    Με την παρουσία τίμησαν τους την εκδήλωση ο βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Μωυσιάδης Ιωάννης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μασλαρινός Αθανάσιος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βισαλτίας κ. Μπάγκαλας Κων/νος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τρούπης Χρήστος, η πρώην Δήμαρχος Νιγρίτας κα Αγγελική Μήκα,  ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Μπάγκαλας Δημήτρης, οι Τοπικοί Σύμβουλοι κ. Δρούγγος Χρήστος και Γιάννα Τερζάκη - Τρούπη, τα Διοικητικά Συμβούλια των Τοπικών Συλλόγων Τερπνής και πλήθος κόσμου.
    Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σωτίδη Αθανάσιο και τον κ. Αγγελάκη Θ. Ιωάννη οι οποίοι κάλυψαν το μπουφέ που ακολούθησε.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...