Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ανοιχτή πρόσκληση για συζήτηση


Μετά τις εκλογές: Τι; Πώς; με Ποιόν;
Προσκεκλημένος ομιλητής θα είναι ο κ. Παναγιώτης Γεννηματάς, επίτιμος  Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τραπέζης Επενδύσεων, γνωστός και λόγω των πολλών και ουσιαστικών δημοσίων παρεμβάσεών του στα πλαίσια της οικονομικής και πολιτικής κρίσεως.

Στην ομιλία και στη συζήτηση που θα επακολουθήσει θα δοθεί έμφαση:
-          Στο ρόλο των επιχειρήσεων και της παραγωγής (αγροτικής, βιομηχανικής κλπ.) ως μοναδικής διεξόδου από την κρίση. Θα παρουσιασθούν συγκεκριμένες προτάσεις και ιδέες αμέσου εφαρμογής -σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο- ώστε εντός 6-12 μηνών να σταθεροποιηθεί η οικονομία (αποτελεσματικές μέθοδοι μειώσεως της ανεργίας και αυξήσεως της παραγωγής) και εντός 18-24 μηνών να αρχίσει η ανάκαμψη.
-          Στην αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού κράτους και στον επιτελικό του ρόλο τόσο για την εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας όσο και για τη διασφάλιση της κοινωνικής δικαιοσύνης.
-          Στις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις για ένα νέο πολιτειακό σύστημα ισχυρής, αποτελεσματικής και δίκαιης διακυβερνήσεως, χωρίς το οποίο δεν είναι δυνατός ο δίκαιος εκσυγχρονισμός των παραγωγικών δομών της χώρας, η αποκατάσταση της παιδείας και του συστήματος κοινωνικών υπηρεσιών.    
Τη συζήτηση συντονίζει ο κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, Περιφερειακός Σύμβουλος και παρουσιαστής ειδήσεων.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...