Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Σύσκεψη στο Διοικητήριο για τα προβλήματα των αγροτών και ειδικά των «αγροτοδικείων»

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μεπρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Ιωάννη Μωυσιάδη και είχεθέμα : «Ψήφιση τροπολογίας από τη Βουλή των Ελλήνων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις 2007, 2008, 2009 2010, σύμφωνα με την προηγούμενη τροπολογία του Νόμου 2721/1999»
Επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης στην οποίαθα ζητούν όσο το δυνατόν πιο σύντομανα έχουν συνάντηση μαζί του όπου θαθέσουν τα προβλήματα των αγροτών ,αποφασίστηκε να αποσταλεί κατά την χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στηναίθουσα
«ΚωνσταντίνοςΚαραμανλής» του Διοικητηρίου.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μεπρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Ιωάννη Μωυσιάδη και είχεθέμα : «Ψήφιση τροπολογίας από τη Βουλή των Ελλήνων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις 2007, 2008, 2009 2010, σύμφωνα με την προηγούμενη τροπολογία του Νόμου 2721/1999» και συμμετείχαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ. Μενέλαος Βλάχβεης , κ. Φωτεινή Αραμπατζή και Θεόφιλος Λεονταρίδης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αφροδίτη Σταμπουλή ,της Χρυσής Αυγής κ. Νικήτας Σιώης , οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Νίκος Σφελινιώτης ,Αθανάσιος Μασλαρινός, Αθανάσιος Μπασδάνης , ο κ. Νίκος Κουφοτόλης ως εκπρόσωπος της βουλευτού Μαρίας Κόλλια –Τσαρουχά, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σερρών κ. Θόδωρος Καμπούρης και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων αγροτών.
«Ήρθαμε σήμερα εδώ με σκοπό να εστιάσουμετην προσοχή μας ,να είμαστε προσεκτικοί ώστε να γίνει μια σωστή ρύθμιση και καθώς επίσης να αποφασίσουμε τι θα πράξουμε από δω και πέρα» τόνισε ο κ. Μωυσιάδης .


Ο κ Νικος Σφελινιώτης , εντεταλμένος Περιφεριακός Συμβούλος για αγροτικά θέματα,στην εισήγησή του τόνισε:«Εξ αρχής δηλώνουμε πως οι Έλληνες Αγρότες σέβονται την Ελληνική Δικαιοσύνη και τους Νόμους του Κράτους. Σε καιρούς λοιπόν που η ελληνική κοινωνίαδοκιμάζεται σκληρά κάτω από τις συνθήκες μίας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, τα χειμαζόμενα λαϊκά στρώματα, με πρώτους απ΄ όλους τους αγρότες να νοιώθουν άμεσα και έντονα τα αποτελέσματα των πολιτικών που μας έφεραν σ΄ αυτή την κατάσταση. Μοχλός ανάπτυξης η αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα, λύση των διαρθρωτικών προβλημάτων της ελληνικής γεωργίας, μητρώα αγροτών, εκπαίδευση αγροτών, όλα παραμένουν επί δεκαετίες λόγια κενά που εκτοξεύονται από τα προεκλογικά μπαλκόνια. Συζήτηση σοβαρή για όλα αυτά τα προβλήματα, από την πολιτική ηγεσία, αλλά και από τα ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας, γίνεται δυστυχώς κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων των αγροτών που και αυτές όμως έχουν ποινικοποιηθεί.
Ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται μπροστά στο φάσμα νέων καταδικών που ο ώμος του πλέον δεν μπορεί να αντέξει. Το καλό της κοινωνίας ήταν και είναι προτεραιότητά μας, καθώς εκ των πραγμάτων δεν είμαστε μία κλειστή επαγγελματική τάξη. Είναι πολύ μακριά από εμάς οι πρακτικές των εκβιασμών.Αυτό που ζητάμε τη στιγμή αυτή είναι η σύμπλευση και η συμπορεία όλου του πολιτικού κόσμου στην κατεύθυνση ψήφισης τροπολογίας στη Βουλή που θα άρει από τους ήδη γερμένους ώμους μας το άχθος κάποιων καταδικών».
Οι εκπρόσωποι των αγροτών παίρνοντας το λόγο εξέφρασαν την ικανοποίησή τους που οι περισσότεροι βουλευτές του νομού συμμετείχαν στην σύσκεψη για ένα θέμα τόσο σοβαρό . Ζήτησαν να γίνει μια σύσκεψη ουσίας και να παρθούν αποφάσεις οι οποίες θα έχουν αποτέλεσμα πριν γίνουν άλλα δικαστήρια . Οι αγρότες υποστήριξαν ότι είναι η μοναδική κοινωνική ομάδα που διώκεται τόσο σκληρά και αναφερόμενοι στις τελευταίες δικαστικές αποφάσεις τόνισαν ότι ήταν προσχεδιασμένες . Μάλιστα αναφέρθηκαν και στο γεγονός ότι είναι η μοναδική κοινωνική ομάδα που για κινητοποιήσεις μεταφέρθηκαν με χειροπέδεςστα δικαστήρια .
Οκ. Βλάχβεης ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον γραμματέατης κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και διαβεβαίωσε ότι το θέμα θα συζητηθεί και υπάρχει βούληση για την λύση στο πρόβλημα των αγροτών .
Η κ. Αραμπατζή υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει καινούριος νόμος και όχι εφαρμογή της ήδη υπάρχουσας τροπολογίας γιατί υπήρχαν δύο αποφάσεις από τον Άρειο Πάγοπου χαρακτήρισαν το συγκεκριμένο νομοθέτημα ως αντισυνταγματικό και πρότεινεάλλη ασφαλήοδό όπωςτην ενεργοποίηση της απονομής χάριτος από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ,που ίσως πρόκειται για την πιο ασφαλή οδό στην αντιμετώπιση του προβλήματος των αγροτών, ενεργοποίηση μέσα από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Επίσης τόνισε ότι θα πρέπει ναείναιπολύ προσεκτικοίστον τρόπο που θα παρασκευασθεί η νομοθεσία
Ο κ. Λεονταρίδης πρότεινε να συναντηθούν με τον υπουργό Δικαιοσύνης και να υποστηρίξουν με τους συναδέλφους του το θέμα μέσα στην Βουλή .
Ο κ. . Σιώης δήλωσε ότι ηΧρυσή Αυγή είναι μαζί με τους αγρότες ότι και αν αποφασίσουν να κάνουν και ότι ήταν κοντά τους από την πρώτη στιγμή που βγήκαν στους δρόμους και επισήμανε ότι «παίζεται» το μέλλον των αγροτών και των παιδιών τους .
Η κ.Σταμπουλή τόνισε ότι η συμπαράστασή της και της παράταξης τηςήταν δεδομένη στους αγώνες τωναγροτώνκαι δήλωσεως παράταξη σκέφτονται να θέσουν θέμα νομοθετικής ρύθμισης η δίωξη για το αδίκημα της παρακώλυσης της κυκλοφορίας-που είναι το κύριο αδίκημα των αγροτών-να πάψει να είναι αυτεπάγγελτη
Τέλος αποφασίστηκε να αποσταλεί επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης όπου ομόθυμα όλοι οι φορείς θα ζητήσουν συνάντηση . Θα θέσουν το πρόβλημα στον υπουργό και θα ζητήσουν να υπάρξει η κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση τέτοια που να είναι μέσα στα συνταγματικά πλαίσια και να είναι αποτελεσματική . Θα το θέσουν ομόθυμα όλες οι πλευρές ,όλοι οιεκπρόσωποιτων κομμάτων της περιοχής μας καθώς επίσηςθα ζητηθεί και από εκπροσώπων κομμάτων άλλων περιοχών που έχουν το ίδιο πρόβλημανα συμπορευθούν ώστε να δοθεί μια σωστή ρύθμιση .
Πηγή:e-simerini.com

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...