Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Τιμώντας τον Σωτήρα στους Ι.Ν. του Ν. Σερρών



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στους φερώνυμους προσκυνηματικούς πανηγυρίζοντες ιστορικούς Ναούς της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών με λαμπρούς πανηγυρικούς εσπερινούς, θεία λειτουργία, στους κατάμεστους από πιστούς Ναούς και ευλογία των καρπών της αμπέλου και ποικίλες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος της Ορέσκειας βρέθηκε για να παρακολουθήσει τον πανηγυρικό εσπερινό ο καταγόμενος από την περιοχή Περιφερειακός Σύμβουλος Σερρών Αθανάσιος Μασλαρινός.

Τετραήμερες εκδηλώσεις στον Προβατά, όπου βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειαρχής Σερρών Ιωάννης Μωυσιάδης με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αθανάσιο Μασλαρινό.
Τριήμερες εκδηλώσεις στο Αετοβούνι της Βυρώνειας, όπου βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειαρχής Σερρών Ιωάννης Μωυσιάδης με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αθανάσιο Μασλαρινό, ο τέως Νομάρχης Στέφανος Φωτιάδης με το Δημοτικό Σύμβουλο Σερρών Νίκο Χουρουζίδη.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...