Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίος στο Δήμο Ηράκλειας

Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης οι πολίτες του διευρυμένουΔήμου Ηράκλειας υποδέχθηκαν τον Οικονεμικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο με την ευκαιρία των εγκαινίων του νέου Επισκοπίου της Ιεράς Μητροπόλεως Σιντικής της οποίας ήταν φιλοξενούμενος από τον Μητροπολίτηκ. Μακάριο. O κ.κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε και το ΕΠΑΛ Ηράκλειας ,όπου οι μαθητές είχαν την ανεπανάληπτη ευκαιρία να δουν και να ακούσουν από κοντά τον Πατριάρχη, που τους μίλησε με γλαφυρότητα για τα μαθητικά του χρόνια. Θερμό ήταν το κλίμα ανάμεσα στη νεολαία και τον Πατριάρχη της Ορθοδοξίας που με εγκαρδιότητα προσκάλεσε τους μαθητές να τον επισκεφθούν στο Φανάρι. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη επαναλειτουργίας της Θεολογική Σχολή της Χάλκης,αίτημα για το οποίο υπάρχει ρητή δεσμευση για την ικανοποίηση του. Το παρόν έδωσαν αιρετοί της αυτοδιοίκησης, ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Κ. Μακεδονιας κ. Καρούντζος, ο Περιφερειάρχης εν αργία Παναγιώτης Ψωμιάδης ,ο τοπικός Βουλευτής της Ν.Δ. Μενέλαος Βλάχβεης, και ο Θ.Λεονταρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Ιωάννης Μωυσιάδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νικόλαος Σφεληνιώτης και Αθανάσιος Μασλαρινός.


Ακολούθησε γεύμα το οποίο παρέθεσε οΔήμαρχος Ηράκλειας Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης προς τον Πατριάρχη και τους πολιτικούς αξιωματούχους τους οποίους προλόγισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηράκλειας Νίκος Γκόγκας. Παρόντες επίσης ήταν Δημοτικοί Σύμβουλοι της Ηράκλειας και ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Παιδείας Πασχάλης Τόσιος.Στο γεύμα παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Αμφίπολης Γ. Βογιατζής, Βισαλτίας Δ. Καλαϊτζής και Εμ.Παπά Ευ.Καλαθάς.Το Δήμο Σερρών εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Στ.Γαλάνης καθώς και οι κ.κ.Στ.Φωτιάδης και Αθ.Γάτσιος. Παρόντες ήταν όλοι οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Ηράκλειας που έλαβαν  την ευλογία του Πατριάρχη, καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος Αθ.Μπάσδανης.
Πηγή: serresparatiritis.gr

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...