Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Σύσκεψη για τη διαχείριση της αλιείας στη λίμνη Κερκίνη

Υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Ιωάννη Μωυσιάδη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012, στην αίθουσα « Κων. Καραμανλής» του Διοικητηρίου, σύσκεψη με θέμα: « Κανόνες ρύθμισης διαχείρισης της αλιείας στη λίμνη Κερκίνη».

Στη σύσκεψη  συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Σιντικής και Ηράκλειας Απόστολος Καρύδας και Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης, ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κερκίνης, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, ο Δασάρχης Σιδηροκάστρου, υπηρεσιακοί παράγοντες του τμήματος Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, εκπρόσωποι των αλιευτικών συνεταιρισμών και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός.


Κατά τη συζήτηση διαπιστώθηκε το πρόβλημα που δημιουργείται στην λίμνη Κερκίνη από ερασιτέχνες αλιείς οι οποίοι ρυπαίνουν όλη την έκταση στις όχθες της λίμνης, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η φροντίδα για την καθαριότητα της περιοχής  από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Αποφασίστηκε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι – φύλαξη της λίμνης, να καθορισθούν 3 με 4 σημεία στα οποία θα επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία, ώστε η καθαριότητα(αποκομιδή των απορριμμάτων) να είναι πιο εφικτή. Επίσης, αποφασίστηκε μία φορά το χρόνο και συγκεκριμένα το διάστημα που κατεβαίνει η στάθμη των υδάτων, να γίνεται γενικός καθαρισμός της λίμνης. Επισημάνθηκε βέβαια ότι η πλωτή αλιεία απαγορεύεται, χωρίς τις απαιτούμενες άδειες. Αποφασίστηκε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι – φύλαξη της λίμνης, να καθορισθούν 3 με 4 σημεία στα οποία θα επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία, ώστε η καθαριότητα(αποκομιδή των απορριμμάτων) να είναι πιο εφικτή. Επίσης, αποφασίστηκε μία φορά το χρόνο και συγκεκριμένα το διάστημα που κατεβαίνει η στάθμη των υδάτων, να γίνεται γενικός καθαρισμός της λίμνης. Επισημάνθηκε βέβαια ότι η πλωτή αλιεία απαγορεύεται, χωρίς τις απαιτούμενες άδειες.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...