Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Οι σπουδαστές του ΤΕΙ Σερρών ζήτησαν τη συμπαράσταση της Π.Ε. Σερρών



Το ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά της εφαρμογής του σχεδίου «Αθήνα», λόγω απουσίας του Αντιπεριφερειάρχη στην Αθήνα παρέλαβε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός.

Την συμπαράσταση της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ζήτησαν οι σπουδαστές του ΤΕΙ Σερρών κατά της εφαρμογής του σχεδίου «Αθηνά». Οι σπουδαστές, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013, συγκεντρώθηκαν στον αύλειο χώρο του Διοικητηρίου διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο «Αθηνά» και διένειμαν έντυπα, με την διαμαρτυρία τους ,στους διερχόμενους Σερραίους .Στην συνέχειαοι Πρόεδροι των Συλλόγων Σπουδαστών Σ.Τ.Εφ./Σ.Δ.Ο./Σ.Γ.Τ.Κ.Σ. του ΤΕΙ Σερρώνεπέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά της εφαρμογής του σχεδίου «Αθήνα» , την οποία λόγω απουσίας του Αντιπεριφερειάρχη στην Αθήνα παρέλαβε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Μασλαρινός.

 Με το ψήφισμα διαμαρτυρίαςοι σπουδαστές του ΤΕΙ Σερρών ζητούν την συμπαράσταση της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών στον αγώνα τους, επισημαίνοντας ότι το ΤΕΙ Σερρών καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας των εν λόγω σχολών και ότι υπάρχει η δυνατότητα για τη λειτουργία και άλλων τμημάτων.
« Είμαστε ενώ για να διαμαρτυρηθούμε για το σχέδιο « Αθηνά ‘ το οποίο κατά την γνώμη μας ,δεν αναβαθμίζει καθόλου την παιδεία . Επίσης θέλουμε να καταθέσουμε κάποιες προτάσεις στο Περιφερειακό συμβούλιο .Δεν ξέρουμε αν καταφέρουμε κάτι με την διαμαρτυρία μας αλλά πιστεύουμε ότι είναι καλό να προσπαθήσουμε. Πιστεύουμε ότι οι τοπικοί φορείς είναι θετικοί με αυτό που κάνουμε »δήλωσε ο Μιχάλης Πενταβράκης ,σπουδαστής του τμήματοςΠληροφορικής και Επικοινωνιών
Η Μιρέιγ Αλσαϊδου ,σπουδάστρια του τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής διακοσμητικής και σχεδιασμού αντικειμένου ανέφερε « Είμαι σε ένα από τα τμήματα που σύμφωνα με το σχέδιο Αθηνά φεύγει από τις Σέρρες .Είμαστε εδώ σήμερα να κάνουμε μια δράση με την οποία θέλουμε να πιέσουμε τους φορείς των Σερρών να μας ακούσουν ,γιατί πιστεύουμε ότι είναι μεγάλη αδικίατο ότι διώχνουν κάποια τμήματα τα οποία είναι ζωτικήςσημασίας για το ΤΕΙ μας .Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο όχι στο σχέδιο Αθηνά ,το καταδικάζουμε σε κάθε πτυχή του και είμαστε εδώ πέρα να διεκδικήσουμε κάποια δικαιώματα μας για να έχουμε μια αξιοπρεπή παιδεία στο μέλλον και να έχουν αξία τα πτυχία μας αλλά και μεις» .
«Γνωρίζουμε όλοι ότι αυτές τις μέρες υπάρχει στο τραπέζι το σχέδιο Αθηνά ,ένα σχέδιο που δεν έχει μια πυξίδα ,ένα σχέδιο που εμείς και ως σπουδαστές και ως Σύλλογος το αποδοκιμάζουμε γιατί επιβαρύνει την οικονομική μας κατάσταση είτε γιατί μένουμε είτε γιατί φεύγουμε μας γεμίζει απορίες. Σήμερα κάναμε αυτή την δράση για να κάνουμε μία κρούση στους Σερραίους, ώστε να τους ενημερώσουμε πόσο σημαντικό είναι το ζήτημα για εμάς και να σταθούν δίπλα μας .Και το δεύτερο είναι να καταθέσουμε ένα ψήφισμα ώστε και αυτός ο φορέας να είναι δίπλα μας» τόνισε ο Ευθύμιος Λιούπας ,πρόεδρος του συλλόγου σπουδαστών στη Σ.Δ.Ο.
Δήμητρα Μετόκη

Πηγή: e-simerini.com

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...