Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

5ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής - Προσυνέδριο Σερρών Σέρρες, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Οι μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες τους στο κατάμεστο αμφιθέατρο και επιβραβεύθηκαν με το χειροκρότημα όσων παρακολουθούσαν το συνέδριο.  Απόλυτα πετυχημένο το Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα«Αστέρια».
Την εμπειρία συμμετοχής σε ένα συνέδριο ,απέκτησαν οι μαθητές των σχολείων που συμμετείχαν με τις εργασίες τους στο Μαθητικό Προσυνέδριο Πληροφορικής ,που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης , 28 Μαρτίου 2013, στην αίθουσα του δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια» στις Σέρρες.

Το Μαθητικό Προσυνέδριο Πληροφορικής οργανώθηκε στο πλαίσιο του 5ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας που θα διεξαχθεί στις 24 και2 5 Απριλίου2013 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Οικονόμου» – ΝΟΗΣΙΣ, Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας και πραγματοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, των Σχολικών Συμβούλων Πληροφορικής και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Κέντρο ΠΛΗΝΕΤ της Δ.Ε.
Οι μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες τους στο κατάμεστο αμφιθέατρο και επιβραβεύθηκαν με το χειροκρότημα όσων παρακολουθούσαν το συνέδριο ,τον κ.Γεώργιο Καρατάσιο , περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κεντρική ς Μακεδονίας ,τους διευθυντές εκπαίδευσης του νομού Σερρών κ.κ. Χρήστο Κρυστάλλη και Γεώργιο Μπουλάκη ,τους αιρετούς εκπροσώπους στο ΠΥΣΔΕ Σερρών,κ. Γιάννη Μετόκη , στο ΑΠΥΣΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Στέλιο Ρίζο, τον περιφερειακό σύμβουλο Αθανάσιο Μπασδάνη ,τον περιφερειακό σύμβουλο Αθανάσιο Μασλαρινό ,τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Δημήτρη Μερετούδη , τον προϊστάμενο Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. κ. Νικόλαος Ακριτίδης, τη Γ. Γραμματέα Ένωσης Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών ΥΠΑΙΘΠΑ Μακεδονίας – Θράκης, κ. Γεωργία Κομψοπούλου , σχολικούς συμβούλους , διευθυντές σχολείων κ.α.



Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρική ς Μακεδονίας, κ. Γεώργιος Καρατάσιος κήρυξε την έναρξη του ΠροσυνεδρίουΣερρών του 5ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής
Οκ. Καρατάσιος αναφορικά με το προσυνέδριο, δήλωσε «Η σημερινή προσυνεδριακή εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο του 5ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη. Το Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής είναι ένας καινοτομικός θεσμός που τον αγκάλιασε ο εκπαιδευτικός και μαθητικός κόσμος της Κεντρικής Μακεδονίας, ήδη από την πρώτη εφαρμογή του το 2009, κατά την πρώτη θητεία μου. Στόχος μας είναι η παρακίνηση των μαθητών, ώστε να συνθέσουν μία ερευνητική εργασία επιστημονικών προδιαγραφών, κυρίως όμως να εργαστούν ανακαλυπτικά, βιωματικά και συνεργατικά, αξιοποιώντας το μάθημα της Πληροφορικής, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μαθήματα»
Αναφορικά μετην συμμετοχή των μαθητών των σχολείων της περιφερειακής Ενότητας Σερρών , ο κ. Καρατάσιος ανέφερε « Από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Σερρών συμμετέχουν 273 μαθητές και44 εκπαιδευτικοί από26σχολεία, με37 εργασίες, οι οποίες καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα ενδιαφερόντων. Ως προς τη μορφή, πρόκειται για απλές παρουσιάσεις, ψηφιακά έντυπα, ιστοσελίδες, διαθεματικές προσεγγίσεις, μαθητικά blogs κτλ. Οι εργασίες αναδεικνύουν τη δυναμική του ελληνικού σχολείου, το μεράκι των δασκάλων, τη δημιουργικότητα των μαθητών μας». 

Πηγή: http://e-simerini.com/
«Ως Περιφερειακή Διεύθυνση στηρίζουμε κάθε δημιουργική πρωτοβουλία» τόνισε ο κ. Καρατάσιος και συμπλήρωσε«Υπό την καθοδήγηση του Υπουργείου Παιδείας, προσπαθούμε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε τις τυχόν δυσλειτουργίες και να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την προσφορά του μορφωτικού αγαθού στους μαθητές μας με τον πιο άρτιο τρόπο» .
ΟΠεριφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, στην συνέχεια επισκέφθηκε το ΚΕΔΔΥ, όπου συνεργάστηκε με τα στελέχη του Κέντρου και Διευθυντές σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής των Σερρών. Ο κ. Καρατάσιος συνέχισε τις συναντήσεις του ,στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει αναλυτικά για τα τρέχοντα εκπαιδευτικά θέματα με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης Π.Ε. και Δ.Ε, κ. Χρήστο Κρυστάλλη και κ. Γεώργιο Μπουλάκη, αντίστοιχα,και να ανταλλάξει απόψεις με τους Σχολικούς Συμβούλους, τους αιρετούς εκπροσώπους του Νομού, καθώς και το διοικητικό προσωπικό των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα του Περιφερειακού Διευθυντή περιελάμβανε, επίσης , επίσκεψη στον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης, κ. Θεολόγο.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...