Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Στην 1η Αναπτυξιακή Ημερίδα της ΠΚΜ για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Ιωάννης Μωυσιάδης και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Μασλαρινός συμμετείχαν στις εργασίες της1ης Αναπτυξιακής Ημερίδας για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σήμερα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2013, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν οι γενικές κατευθύνσεις αναπτυξιακής στρατηγικής για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Μεταξύ των εισηγητών της ημερίδας ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο υφυπουργός-αρμόδιος για το ΕΣΠΑ κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης και ο γενικός γραμματέας δημοσίων έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος.
Την ημερίδα χαιρέτισαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρος Καλαφάτης και ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου της ΠΚΜ.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...