Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

«Τραγουδώντας για τα 100»



    Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Μαρτίου 2013, η εκδήλωση «Τραγουδώντας για τα 100» που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, η Οργανωτική Επιτροπή και ο Δήμος Σερρών, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης των Σερρών, στην αίθουσα θεάτρου του ιστορικού ¨ΟΡΦΕΑ» Σερρών
     Σε μία κατάμεστη αίθουσα οι χορωδίες των Συλλόγων : Αγίου Πνεύματος Θεσσαλονίκης, Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, Ροδολιβινών Θεσσαλονίκης και Νιγριτινών Θεσσαλονίκης ερμήνευσαν πατριωτικά και παραδοσιακά τραγούδια και δίκαια καταχειροκροτήθηκαν.
     Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γιάννης Νούλης τόνισε ότι οι Σερραίοι της Θεσσαλονίκης αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Σερραϊκής κοινωνίας και τιμούν με την εμφάνιση των χορωδιών τους τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση των Σερρών, αποτίοντας φόρο τιμής στους ηρωικούς προγόνους μας που με το αίμα τους και τις θυσίες τους μας χάρισαν την ελευθερία. Πολύ πετυχημένη η παρουσίαση της εκδήλωσης από τη δημοσιογράφο Δέσποινα Γιαννακίδου.
     Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους : οι βουλευτές κ.κ Αραμπατζή Φωτεινή, Λεονταρίδης Θεόφιλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Μωυσιάδης Ιωάννης, ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αγγελίδης Πέτρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών κ. Παπαβασιλείου Βασίλειος, ο Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Καλαϊτζής Δημήτριος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μασλαρινός Αθανάσιος, η Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Μπιτζίδου Σοφία, η Πρόεδρος του «ΟΡΦΕΑ» Σερρών κ. Γιούλη Σπυρίδου και πλήθος κόσμου.


 
Πηγή: http://syllogosterpnioton.blogspot.gr/

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...