Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα στις Επετειακές Εκδηλώσεις Για Τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση του Σιδηροκάστρου 2013

Το Σιδηρόκαστρο Σερρών επισκέφθηκε, σήμερα Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, προκειμένου να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, που διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και ο Δήμος Σιντικής.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τους περιφερειακούς συμβούλους της Π.Ε. Σερρών Αθανάσιο Μασλαρινό και Αθανάσιο Μπασδάνη, μετέβη στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, προκειμένου να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης. Ο κ. Τζιτζικώστας παρακολούθησε την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Σιδηροκάστρου, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων Σιδηροκάστρου και στη συνέχεια παρακολούθησε την παρέλαση  στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων, σχολείων και συλλόγων του Σιδηροκάστρου.
“Τιμούμε σήμερα μια ιστορική επέτειο, την απελευθέρωση του Σιδηροκάστρου, καθώς και τη μνήμη των Μακεδόνων που έπεσαν αγωνιζόμενοι για ένα μεγάλο ιδανικό: την ελευθερία. Εξάλλου, την ιστορία κάθε περιοχής τη γράφουν οι απλοί άνθρωποι, που πολλές φορές, λόγω των συνθηκών, γίνονται ήρωες, θυσιάζοντας ακόμη και την ίδια τους τη ζωή για την ελευθερία και την ανεξαρτησία, για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές. Ο αγώνας για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, των Σερρών, του Σιδηροκάστρου, ήταν ένα επίτευγμα που φάνταζε άπιαστο, αδιανόητο. Η ελληνική, η μακεδονική, η σερραϊκή ψυχή όμως κατάφερε το ακατόρθωτο. Το παράδειγμα αυτό πρέπει σήμερα να γίνει ορόσημο για τις δοκιμασίες που αντιμετωπίζουμε ως χώρα και ως κοινωνία”, υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. “Τον ίδιο αγώνα οφείλουμε να δώσουμε και σήμερα, σε μια δύσκολη συγκυρία, με πίστη στο στόχο και ενότητα. Μόνο έτσι θα πετύχουμε και θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας. Οφείλουμε να ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις και την υλοποίηση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών στην περιοχή μας. Να δώσουμε χώρο στους νέους ανθρώπους, με τις φρέσκες και καινοτόμες ιδέες που αναζητούν επιτυχή εφαρμογή. Να διασφαλίσουμε την προοπτική της νέας γενιάς. Αυτός είναι ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας. Αυτές είναι οι προτεραιότητες μας για την Κεντρική Μακεδονία της επόμενης ημέρας. Θα πάμε τις Σέρρες, τη Μακεδονία μας μπροστά”, κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...