Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Σ.Τ. για τη δημιουργία δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων στην Π.Ε. Σερρών

Συνέντευξη τύπου με θέμα «Δημιουργία δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων στην Π.Ε. Σερρών» παραχώρησαν σήμερα, Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013, στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Ιωάννης Μωυσιάδης και ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ν. Σερρών κ. Χρήστος Μέγκλας, παρουσία των εντεταλμένων περιφερειακών συμβούλων κ.κ. Νικολάου Σφελινιώτη, Αθανασίου Μασλαρινού και Αθανασίου Μπασδάνη.
Η συνέντευξη τύπου ήταν ως συνέχεια της συνάντησης που είχε προ ημερών ο Αντιπεριφερειάρχης, κατόπιν δικής του πρόσκλησης, με επιχειρηματίες της Π.Ε. Σερρών, καθώς και των επαφών του με τους αρμόδιους υπουργούς και φορείς για την εξεύρεση χώρου για τη δημιουργία του δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων. Οπως αναφέρθηκε ο χώρος για το συγκεκριμένο σκοπό έχει βρεθεί και θα γνωστοποιηθεί στο προσεχές διάστημα.
Κατά τη συνέντευξη τύπου έγινε ανοιχτό κάλεσμα προς τους φορείς των αγροτών, σε μεμονωμένους παραγωγούς και σε επιχειρηματίες που ασχολούνται με τα αγροτικά προϊόντα, να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή, διότι πρόθεση της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών είναι την πλειοψηφία των μετοχών να την έχουν ιδιώτες. Εφόσον ευοδωθούν οι προαναφερθείσες ενέργειες, υπογραμμίστηκε, θα καταβληθούν στην συνέχεια προσπάθειες για τη χρηματοδότησή του από ευρωπαϊκά προγράμματα.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...