Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ενημερωτική συνάντηση για την πρόοδο των εργασιών που εκτελούνται από την «Εγνατία οδός» Α.Ε. στην Π.Ε. Σερρών

Υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Ιωάννη Μωυσιάδη πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013, στην αίθουσα «Κων. Καραμανλής» του Διοικητηρίου συνάντηση εργασίας για την πρόοδο των εργασιών που εκτελούνται από την «Εγνατία οδός» Α.Ε..
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο βουλευτής Δράμας κ. Κυριαζίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Ιωάννης Ξανθόπουλος, Δήμαρχοι της Π.Ε. Δράμας, ο Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Δημήτρης Καλαϊτζής, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Ε. Σερρών Αθανάσιος Μασλαρινός και Αθανάσιος Μπασδάνηςκαι από «Εγνατία οδός»Α.Ε. ο πρόεδρος κ. Παρασκευάς Σαββαϊδης, ο Αντιπρόεδρος κ. Ζαφείρης Σακελλάρης και ο Γενικός Διευθυντής κ. Χρίστος Μπλάντας.
            Κατά την συζήτηση έγινε αναφορά τόσο στα διαπεριφερειακά έργα που είναι σε εξέλιξη, όπως για παράδειγμα τμήματα του οδικού άξονα Δράμας-Αμφίπολης, όσο και στα έργα που προβλέπεται να κατασκευαστούν από την «Εγνατία οδός» ΑΕ στην περιοχή μας, είτε είναι σε επίπεδο μελέτης, είτε σε επίπεδο κατασκευής.
            Για τον κάθετο άξονα Θεσ/νίκης – Προμαχώνα, στο μεν τμήμα Στρυμονικό-Χριστός εκτελούνται κανονικά οι εργασίες από την ΤΕΡΝΑ Α.Ε. και αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2014, στο δε τμήμα Αμπέλα- Γέφυρα Πετριτσίου ολοκληρώθηκαν οι τυπικές διαδικασίες και σύντομα δημοπρατείται η ολοκλήρωση των υπολειπομένων εργασιών. Υπογραμμίστηκε επίσης ότι πάνω στον άξονα αυτόν, που θα λειτουργεί από την αρχή του 2015, προβλέπονται βελτιώσεις σε δύο σημεία: α)στο τμήμα Ριζιανά-Στρυμονικό, όπου τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά του δρόμου είναι υποβαθμισμένα, θα προβλεφθεί βελτίωση της χάραξης (με γέφυρες και σήραγγες), με μελέτη η οποία πρόκειται να προκηρυχθεί εντός του προσεχούς 3μήνου με προϋπολογισμό ύψους 4.200.000 ευρώ και β) στο τμήμα Στρυμονικού – Παλαιοκάστρου θα γίνει διαπλάτυνση της χάραξης για την οποία επίσης προβλέπεται άμεση προκήρυξη μελέτης.
            Επίσης για την αναβάθμιση της περιαστικής των Σερρών υπολογίζεται ότι το σύνολο των μελετών θα έχει τελειώσει μέσα στο 2014, ώστε να ενταχθεί το έργο στο νέο ΕΣΠΑ.
Ακόμη προτείνεται για ένταξη και το έργο κατασκευής του δρόμου Νιγρίτα-Σοχός προϋπολογισμού 37.000.000 ευρώ.
            Τέλος αναφέρθηκε ότι έχει προταθεί για χρηματοδότηση η αναγνωριστική μελέτη για το τμήμα Λευκοθέα-Καβάλα του άξονα Σερρών-Λευκοθέας-Καβάλας.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...