Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΡΠΝΗ


Κάτω από ένα ολόγιομο φεγγάρι πραγματοποιήθηκε η 6η ΦΕΓΓΑΡΟΒΡΑΔΙΑ στην Τερπνή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013, τη βραδιά της τελευταίας πανσελήνου του καλοκαιριού, της πύρινης πανσελήνου του Αυγούστου στα Πλατανούδια Τερπνής στο χώρο του πρ. Αναστασιάδειου Λυκείου Τερπνής. Η συναυλία ξεκίνησε με το φεγγάρι κρυμμένο στα σύννεφα, όμως καθώς προχωρούσε η υπέροχη βραδιά η πανσέληνος έλαμψε και πρόβαλε μαγευτική πίσω από την ορχήστρα που ενθουσίασε τον κόσμο με το υπέροχο πρόγραμμά της. Ένα πρόγραμμα πανδαισίας, ένα σεριάνι στο Ελληνικό τραγούδι, σκηνοθετημένο από το μαέστρο κ. Μπιτζίδη Θοδωρή, με τη συμμετοχή στην παρουσίαση των μουσικών ενοτήτων από την καταξιωμένη δημοσιογράφο κ. Ασπογαλή Φανή που απογείωσε το όλο πρόγραμμα με την υπέροχη φωνή της. Τα υπόλοιπα μέλη της ορχήστρας εκτός από το Θοδωρή Μπιτζίδη στην κιθάρα-τραγούδι, η Αγγελική Βαγιάτα- τραγούδι, ο Απόστολος Καρακώστας- κιθάρα,τραγούδι, Αλεπάκης Χρήστος στο τραγούδι, Θανάσης Πάντας στα πλήκτρα, Κων/νος Μουτάφης στα τύμπανα και Θοδωρής Ραντούδης στο μπουζούκι.
Το μπαράκι του συλλόγου με τον αντιπρόεδρο Τάσο Τερζάκη και τον πρόεδρο της Ασπίδας Χρήστο Τουλάκη δρόσισε τους θεατές, ενώ κυκλοφόρησαν και λαχεία για την ενίσχυση του συλλόγου, των οποίων η κλήρωση θα γίνει στον αγιασμό της νέας σεζόν στις 28 Σεπτεμβρίου 2013.


Η τοπική εξουσία μάλλον προτίμησε τον ποδοσφαιρικό αγώνα που διεξαγόταν την ίδια ώρα με τη συναυλία, όμως παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Μασλαρινός Αθανάσιος και κ. Ρακιτζή Τιμοθέα,

η τ. δήμαρχος Νιγρίτας κ. Μήκα Αγγελική, ο διευθυντής του Δήμου κ. Καρτερός Μιχάλης, ο τ. νομαρχιακός σύμβουλος κ. Γκέκας Παναγιώτης, η τοπική σύμβουλος κ. Γιάννα Τερζάκη, ο πρ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Διαμαντής Νίκος, η πρ. του Συλλόγου Γυναικών Τερπνής κ. Κεραμιδά Ευαγγελία και μέλη του Δ.Σ, η πρ. της Φιλοπτώχου Νιγρίτας κ. Νικολούση Φωτεινή με σύσσωμο το Δ.Σ, σύσσωμο το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεολαίας Αχινού, ο πρ. του Καπνικού Συνεταιρισμού κ. Τσερβίστας Μιχάλης, η αντιπ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Τερπνής κ. Μπαρλιάτσα Κυπαρισσία και σύσσωμο το Δ.Σ, η ομάδα μας η Ασπίδα, μέλη της Φιλοπτώχου Τερπνής, μέλη του Ιππικού Ομίλου Νιγρίτας, του συλλόγου Καρκινοπαθών Νιγρίτας, πολλοί φίλοι από την Τερπνή, πάρα πολλοί από τη Νιγρίτα και από όλη την περιοχή και το νομό. Επίσης οι μουσικοί Μίμης Γεωργουλιανός, Μιχάλης Δρουμπλής(Βλάμης), Παναγιώτης Κεραμιδάς, Ευριπίδης Μκρός, Ηλίας Μισχόπουλος, Κώστας Σκαπής  και πολλοί Σερραίοι μουσικοί που ας μας συγχωρέσουν δεν ξέρουμε τα επίθετά τους. Επίσης ζητούμε συγγνώμη από όσους δεν αντιληφθήκαμε την παρουσία τους λόγω του κόσμου για να τους αναφέρουμε.
Να ευχαριστήσουμε:
Τον αντιδήμαρχο κ. Τρούπη Χρήστο για τη στήριξη και βοήθεια καθώς και τον προϊστάμενο κ. Κατσιαούνη Στέργιο και τους υπαλλήλους την τεχνικής υπηρεσίας για την υλικοτεχνική βοήθεια.
Τη βιομηχανία FIBRAN
Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΣ ΦΕΓΓΑΡΟΒΡΑΔΙΑΣ
ΜΕ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΕΡΠΝΗΣ
Toν κ. Κώστα Δρουμπλή που συνεργάστηκε με το σύλλογο όπως κάθε χρόνο ώστε η εκδήλωση της Φεγγαροβρδιάς να μαγέψει με υπέροχα μουσικά ακούσματα.
Τον κ. Σωτίδη Αθανάσιο (smile market), η συνεργασία και βοήθειά του πολύτιμη.
Τον κ. Βάιο Τσίκαλα -καφέ Μακεδονία
Τον κ. Χιωτέλη Πέτρο και Μυλωνά Βαγγέλη-Επιγραφές
Τον κ. Μένιο Δρούγγο - Ξύλινες κατασκευές
Τον κ. Σταμούλη Αχιλλέα και Ίταλα Τάσο-Εμπόριο ξύλου
Την κ. Πασχαλίνα Τουλάκη-αρτοποιείο
Τον κ. Κούκο Νικόλαο
Τον προπονητή της Ασπίδας κ. Τρούπη Δημήτρη
Τον πρόεδρο της Ασπίδας  κ. Τουλάκη Χρήστο
Τα κορίτσια Κατερίνα Μπασδάρα και Αρετή Τουλάκη.
Την υπέροχη δημοσιογράφο κ. Ασπογαλή Φανή για την υπέροχη συμμετοχή και παρουσίαση, αλλά και προβολή της εκδήλωσης.
Το κανάλι Δίκτυο Τηλεόραση που ήταν χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης και τον οπερατέρ Σπυρούδη Σπύρο που κάλυψε ολόκληρη την εκδήλωση για να προβληθεί από το κανάλι.
Το κανάλι Επιλογές και τον οπερατέρ κ. Παπαγεωργίου Βασίλη.
Το κανάλι ΤVS και το δημοσιογράφο κ. Ξανθόπουλο Ιορδάνη.
Τον έντυπο τύπο Νιγρίτας και Σερρών.
Τα ηλεκτρονικά μέσα πανελλήνια που προώθησαν την εκδήλωση.
Σας ευχαριστούμε τέλος όλους που μας τιμήσατε με την παρουσία σας και ταυτόχρονα αφεθήκατε στη μαγεία του Αυγουστιάτικου φεγγαριού, απολαμβάνοντας εκπληκτικές μελωδίες.
Υπέροχες φωτογραφίες αποθανάτισε η υπεύθυνη εκδηλώσεων Μαρία Ιωαννίδου, τις οποίες μπορείτε να τις δείτε εδώ στο blog του συλλόγου στο αρχείο ΦΕΓΓΑΡΟΒΡΑΔΙΑ, ενώ τις επόμενες ημέρες θα δείτε βίντεο της εκδήλωσης αλλά και ολόκληρη τη βραδιά από το κανάλι Δίκτυο.Θα υπάρξει ενημέρωση για την προβολή της εκδήλωσης από την τηλεόραση.
Ο υπεύθυνος μου μουσικών μας Γιώργος Μπασδάρας και όλα τα μέλη του Δ.Σ με τη βοήθεια του μουσικού Κώστα Δρουμπλή φρόντισαν να σας προσφέρουν υπέροχα ακούαματα και ελπίζουμε να σας ικανοποιήσαμε!!
http://psterpnis.blogspot.gr/

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...