Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Εγκαίνια του λαογραφικού μουσείου Σιτοχωρίου

Ήρθε η μεγάλη στιγμή για τα εγκαίνια του λαογραφικού μουσείου Σιτοχωρίου. 
Μετά από πολύχρονες προσπάθειες όλων των Σιτοχωριτών, αλλά κυρίως του Συλλόγου Σιτοχωριτών Θεσσαλονίκης τα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 31 Αυγούστου 2013, και ώρα 19:30, παρουσία των κατοίκων της περιοχής, του Δημάρχου Βισαλτίας,  Αντιδημάρχων, του Προέδρου της τοπικής κοινότητας, του Συλλόγου Γυναικών και του Πολιτιστικού Συλλόγου "Η Σάρισα" και άλλων τοπικών αρχών. 


Το μουσείο ξεκίνησε πριν χρόνια ως ιδέα και πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να ολοκληρωθεί και να στεγάσει την τοπική λαογραφία και τα όσα κρατούν και μεταφέρουν από πάππου προς πάππου οι κάτοικοι. 
Την επιμέλεια της έκθεσης είχε ο Σύλλογος Σιτοχωριτών Θεσσαλονίκης και κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρο πολλών κατοίκων για την στέγαση της ιστορίας του χωριού. 
Οι πρωτεργάτες και οι κάτοικοι δηλώνουν πολύ χαρούμενοι και ευχαριστημένοι που έφθασε αυτή η μέρα των εγκαινίων και εκφράζουν την ελπίδα πως έτσι οι επόμενες γενεές δεν θα ξεχάσουν την παράδοση του τόπου.  

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...