Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία σήμερα, Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013  τμήμα του δεξιού κλάδου του κάθετου άξονα  της Εγνατίας οδού, Θεσ/νικη –Σέρρες –Προμαχώνα  μήκους 4,5 χλμ, καθώς και του ανισόπεδου κόμβου Στρυμονικού, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτου Σιμόπουλου, του προέδρου της Εγνατίας Α.Ε. κ. Παρασκευά Σαββαΐδη, των βουλευτών κ.κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη και Μενέλου Βλάχβεη, του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Ιωάννη Μωυσιάδη, των εντεταλμένων περιφερειακων συμβούλων κ.κ. Αθανασίου Μασλαρινού και Αθανασίου Μπασδάνη και του Δημάρχου Ηράκλειας κ. Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη.


Το υπό κατασκευή τμήμα του κάθετου άξονα είναι μήκους  23χλμ., έχει διατομή αυτοκινητοδρόμου με αρχή το Στρυμονικό και πέρας τον ανισόπεδο κόμβο Χριστού και είναι προϋπολογισμού εργασιών 127 εκατομμυρίων ευρώ. Οι εργασίες εξελίσσονται σύμφωνα  με το χρονοδιάγραμμα και προβλέπεται  η ολοκλήρωση  της κατασκευής όλου του τμήματος μήκους 23 χλμ. τον Νοέμβριο του 2014.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...