Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Περιοδεία του Απ. Τζιτζικώστα στο Δήμο Eμμανουήλ Παππά Σερρών -

Θερμότατη υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι του Δήμου Εμμανουήλ Παππά στον  Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολο Τζιτζικώστα, κατά την περιοδεία του στις Σέρρες. Ο κ. Τζιτζικώστας συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη, υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους, φίλους και στελέχη της «Αλληλεγγύης» και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους κατοίκους της περιοχής για τα ζητήματα που τους αφορούν, ενώ δεσμεύτηκε για τη συνέχιση της αγαστής συνεργασίας που διατηρεί η Διοίκηση της Περιφέρειας με τις Σέρρες και για τα επόμενα πέντε χρόνια. 


Ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφθηκε τις τοπικές αγορές, τα ΚΑΠΗ και καταστήματα στο Χρυσό, το Γάζωρο, την Οινούσα, το Άγιο Πνεύμα, το Νέο Σούλι, την Πεντάπολη Σερρών.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όμως χτες απέκτησε η συνάντηση του Περιφερειάρχη στο δημαρχείο του Εμμανουήλ Παππά με το Δήμαρχο Βαγγέλη Καλαθά, καθώς κυριάρχησαν οι απόψεις για τη γενικότερη κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σημειώνεται πως ο κ. Καλαθάς δεν κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αφού όπως τόνισε ο ίδιος «κλείνω ένα ενεργό κεφάλαιο ενασχόλησης με τα κοινά μετά από 25 χρόνια». Ωστόσο, ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά εξεδήλωσε την άποψη του για τον κ. Τζιτζικώστα, λέγοντας: «εκτιμώ πως θα είστε εκ νέου Περιφερειάρχης στην Κεντρική Μακεδονία και προβλέπω νίκη της “Αλληλεγγύης”. Είναι λάθος η επιβολή προσώπων αφού ο κόσμος δεν ανέχεται υποδείξεις».

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» ευχαριστώντας το Δήμαρχο για τα θερμά του λόγια και τις καίριες επισημάνσεις του υποστήριξε: «Οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε, δεν χαρακτηρίζονται από τα κόμματα, αλλά από την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα στο έργο τους. Εμείς στην “Αλληλεγγύη” το αποδεικνύουμε αυτό έμπρακτα, αφού οι υποψήφιοί μας και τα στελέχη μας είναι άνθρωποι ικανοί, επιτυχημένοι στους χώρους τους, άξιοι επαγγελματίες και προέρχονται από όλα τα δυναμικά και δημιουργικά κομμάτια της κοινωνίας μας και έχουν καταβολές από πολλούς κομματικούς σχηματισμούς. Αυτό μας δίνει δύναμη και πνοή για να χτίσουμε τη δημιουργική Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τα επόμενα πέντε χρόνια».


81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...