Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

«Μαθητόκοσμος 2014»: Μαθητές 52 σχολείων των Σερρών παρουσιάσαν τις δημιουργίες τους στ’ «Αστέρια»

Ξεκίνησαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Μαθητόκοσμος 2014» την Τρίτη 27/5 στο δημοτικό θέατρο «Αστέρια»,που πραγματοποιούνται για 32η χρονιά και την διοργάνωση έχει αναλάβει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών «Εμμανουήλ Παπάς» με συμπαραστάτες το δήμο Σερρών, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.
Ο «Μαθηματόκοσμος» είναι το ετήσιο «πολιτιστικό πανηγύρι» των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Νομού Σερρών, που απ’ το 1982 επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών και μαθητριών από σχολεία του νομού. Οι δημιουργίες των μαθητών έχουν σχέση με το θέατρο, τη μουσική, χορό, τις εικαστικές τέχνες και τις νέες τεχνολογίες. Οι εκδηλώσεις του «Μαθητόκοσμου 2014», ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης 27/5 στο δημοτικό θέατρο «Αστέρια» και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 30/5. Συμμετέχουν 52 σχολεία του νομού και περισσότεροι από 5.000 μαθητές! Στο φουαγιέ του θεάτρου, εκτίθενται έργα των μαθητών, εντυπωσιακές καλλιτεχνικές δημιουργίες, όπως μπορείτε να δείτε κι από το φωτορεπορτάζ. Στην κεντρική αίθουσα του θεάτρου δίνονται καθημερινά μουσικές, χορευτικές παραστάσεις, θεατρικά δρώμενα προβάλλονται ταινίες μικρού μήκους (δημιουργήματα των μαθητών) κοινωνικού περιεχομένου καθώς και περιβαλλοντικών θεμάτων. Η τελετή έναρξης των εκδηλώσεων «Μαθητόκοσμος 2014» έγινε την Τρίτη (27/5) το απόγευμα, παρουσία του πατέρα Χρήστου (εκπροσώπου του σεβασμιότατου μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγου), του προέδρου της Δ.Ο.Ε., Χαράλαμπου Κόκκινου, της βουλεύτριας Αφροδίτης Σταμπουλή, του περιφερειακού συμβούλου Αθανασίου Μασλαρινού, ως εκπροσώπου του αντιπεριφερειάρχη Σερρών, του δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη, της προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών Σοφίας Μπιτζίδη, του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, Αναστασίου Λυμπούδη, της προέδρου της ΕΛΜΕΣ Ελευθερίας Πάνου, του προέδρου του ΤΕΙ Δημητρίου Πασχαλούδη, και του εμπνευστή του Μαθητόκοσμου Ζαφείρη Σοφίτση συνταξιούχου εκπαιδευτικού. Στις εκδηλώσεις έναρξης όπως και σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων παρακολουθούν και οι διευθυντές σχολείων, δάσκαλοι και φυσικά γονείς των μαθητών. Ο πρόεδρος της Δ.Ο.Ε. κ. Χαράλαμπος Κόκκινος στον χαιρετισμό του επιβράβευσε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης του Μαθητόκοσμου και ευχήθηκε τέτοιου είδους και επιπέδου εκδηλώσεις –θεσμοί να καθιερωθούν και σε άλλους νομούς. Ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, στον χαιρετισμό του τόνισε «Σε πείσμα των χαλεπών καιρών, κόντρα στην οικονομική κρίση η μαθητιώσα νεολαία δίνει το ηχηρό «παρόν» δηλώνει ότι αντιστέκεται στην επιβαλλόμενη ισοπέδωση των πάντων και δημιουργεί, όπως οι πρόγονοί, πολιτισμό. Είναι άξια συγχαρητηρίων τα παιδιά και οι συντελεστές της διοργάνωσης για αυτόν τον ωραιότατο πετυχημένο θεσμό, αξίζουν τη συμπαράσταση μας την ενθάρρυνση για να προχωρήσουν μπροστά». Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών Αναστάσιος Λυμπούδης, τόνισε: «Ας προσπαθήσουμε και φέτος, εκπαιδευτικοί, γονείς, φορείς και κοινωνία να ακούσουμε και πάλι το μήνυμα των παιδιών μας. Εύχομαι τα μέλη του Συλλόγου να συνεχίσουν αυτόν τον αξιέπαινο θεσμό με τον ίδιο ζήλο και επιτυχία που επιδεικνύουν κάθε φορά στη διοργάνωση του»


 Πηγή: http://www.anexartitos.gr

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...