Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Το 44ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Εφήβων –Νεανίδων διεξήχθη με επιτυχία στην πόλη των Σερρών

Πρώτη η ελληνική ομάδα με 16 χρυσά, 10 ασημένια και 6 χάλκινα μετάλλια

Στις Σέρρες βρέθηκαν αθλητές από 12 χώρεςκαι αγωνίστηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών το Σαββατοκύριακο 5 και έξη Ιουλίου 2014. Την έναρξη των αγώνων έκανε το Σάββατο, η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κούλα Γιαννακίδου, που ήρθεστην πόλη των Σερρών για να τιμήσει τους αγώνες.
Βαλκανιονίκες αναδείχτηκανκαι οι Σερραίοι Γιώργος Φράγκογλου στο ύψος με 2.06 μ. (ασημένιο μετάλλιο) καιΓρηγόρης Καπρινιώτης στο δέκαθλο (χάλκινο μετάλλιο)


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 44ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Εφήβων –Νεανίδων στην πόλη των Σερρών ,τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά. Στις Σέρρες βρέθηκαν αθλητές από 12 χώρεςκαι αγωνίστηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών το Σαββατοκύριακο 5 και έξη Ιουλίου 2014. Με την ολοκλήρωσητων αγώνων οι αθλητές όλων των χωρών μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο,χόρεψαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους.
Η ελληνική ομάδα κατάκτησε την πρώτη θέση στην βαθμολογία τόσο στους Έφηβους, όσο και στις Νεάνιδες. Δεκαέξι χρυσά μετάλλια, δέκα ασημένια και έξι χάλκινα ήταν ο συνολικός απολογισμός της ελληνικής ομάδας στο 44ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Οι Έλληνες αθλητές πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις σε μια διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στην πόλη των Σερρών, που το έζησε, το στήριξε και απέδειξε πως ξέρει να διοργανώνει αγώνες.
Η κατάκτηση των 32 συνολικά μεταλλίων της ελληνικής ομάδας σε συνδυασμό με τις πολύ καλές επιδόσεις, που σημειωθήκαν στα περισσότερα από τα αγωνίσματα δείχνουν, ότι όχι μόνο υπάρχουν αθλητές που διεκδικούνκαι κερδίζουντη συμμετοχή τους σε μεγάλες διοργανώσεις, αλλά ότι υπάρχει βάθος με αθλητές που έχουν την δυνατότητα να κάνουν το ίδιο στο μέλλον.
Την έναρξη των αγώνων έκανε το Σάββατο, η Γενική ΓραμματέαςΑθλητισμού Κούλα Γιαννακίδου, που ήρθεστην πόλη των Σερρών για να τιμήσει τους αγώνες, ενώ το λόγο πήρε και ο πρόεδρος της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Ντρόμπι Καραμαρίνοφ. Το απόγευμα της Κυριακής τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης , ο περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός, ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών Αριστοτέλης Μανωλάς , αντιδήμαρχοι και πλήθος Σερραίων .
Επιτυχίες και επιδόσεις της ελληνικής ομάδας
Η Ελευθερία Τερζάκη έστειλε το δίσκο στα 48,95 μ. βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 47,47 μ. και παράλληλα εξασφάλισε τη συμμετοχή της στη διοργάνωση του Γιουτζίν. ΟΔημήτρης Λεβαντίνος νικητής στα 400 μ. εμπ. με 52.88, επίδοση κοντά στο ατομικό του ρεκόρ, αλλά και στο όριο συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Γιουτζίν. Κούρσα ορίου προσπάθησε να κάνει η Δεσποινα Μουρτά στα 400 μ., όμως, θα πρέπει να είναι ικανοποιημένη και από το νέο ατομικό ρεκόρ. Η αθλήτρια από την Πάτρα τερμάτισε σε 55.08 κατέκτησε την πρώτη θέση και άφησε για μια ακόμη φορά υποσχέσεις για το μέλλον.
ΟΓιώργος Τεσσαρομάτης, ήταν νικητής στο ύψος με 2,10 μ. και καλές, αλλά άκυρες προσπάθειες στα 2,13 μέτρα. Πολύ καλή παρουσία και από τον Σερραίοπαίδα Γιώργο Φράγκογλου, που ακολούθησε με 2,06 μέτρα.
Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε η ομάδα 4Χ100 μ, των κοριτσιών με τις Ολυμπία Μπέκου- Φέρρες, Κορίνα Πολίτη, Κυριακή Σαμάνη και Μαρία Φακιδάρη να τερματίζουν σε 46.92, επίδοση αρκετά κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας το οποίο είναι 46.49. Τα τέσσερα κορίτσια πανηγύρισαν το χρυσό μετάλλιο και στη συνέχεια μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής ομάδας υποστήριξαν την ομάδα των αγοριών, που επίσης κατέκτησε την πρώτη θέση. Οι Αλεξανδρίδης, Δαμίρης, Καρούσσος και Αγορίτσας κατάφεραν να πάρουν πάνω στο νήμα τη νίκη με 41.36, έναντι της ομάδας της Τουρκίας, που πέτυχε 41.37.
Ο Γιάννης Κυριαζής ξεδίπλωσε το ταλέντο του, την διάθεση του, το κέφι του και φυσικά την ικανότητα του στο φινάλε του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ε/Ν στις Σέρρες. Έδειξε έτοιμος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων  καθώς ήταν νικητής στον ακοντισμό με το επιβλητικό 73,66 μέτρα. Ο νεαρός αθλητής βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ και έγινε ο τρίτος αθλητής αυτή τη στιγμή στο κόσμο, στην κατηγορία του. Ο Βαλεντίνος Νταμοτσίδης πήρε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε/Ν, το οποίο θα γίνει στο Γιουτζίν. Ο νεαρός επικοντιστής από την Κρήτη ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5,10 μ., επίδοση που του εξασφάλισε τη συμμετοχή στο κορυφαίο γεγονός της κατηγορίας. Παράλληλα βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 4,90 μ. από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της περασμένης εβδομάδας. ΗΗλιάνα Κοροσίδου ήταν η καλύτερη όλων, ηκάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ έστειλε τη σφύρα στα 63,11 μ. σε μία  ακόμη σταθερή εμφάνιση στη σεζόν. Η Κοροσίδου έχει φέτος 65,34 μ., που είναι η τρίτη επίδοση στον κόσμο στην κατηγορία των Νεανίδων. Σταθερή παρουσία και από την Αλκηστις Γεωργίου, που στέφθηκε νικήτρια στα 100 μ. εμπ. με 14.11 . Στο ύψος των γυναικών η Κατερίνα Γαστεράτου ανέβηκε πάνω από το 1,78 μ. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Η 19χρονη στη συνέχεια απέτυχε στα 1,80 μ., ύψος όπου τοποθέτησε τον πήχη.
Εξαιρετική κούρσα έκαναν στα 4Χ400 μ. οι Θεοδωρίδης, Λεβαντίνος, Εμπέογλου και Κοτίτσας, που τερμάτισαν σε 3.13.79 και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο. Μάχη μέχρι το τέλος έδωσαν τα κορίτσια με τις Γναφάκη, Καραγιάννη, Πολυκράτη και Μουρτά να τερματίζουν σε 3.47.15 και να κατακτούν το χάλκινο μετάλλιο.

Εξαντλητικό το διήμερογια τους αθλητές των συνθέτων σε αγόρια και κορίτσια, στους Εφήβους ο Κύπριος Ανδρέας Χριστοδούλου εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή του στα 1.500 μ. κι έτσι κατέκτησε την πρώτη θέση στο δέκαθλο με 6.667 βαθμούς. Δεύτερος με 6.824 ήταν ο Παναγιώτης Μάντης και τρίτος με 6.752 ο Σερραίος , Γρηγόρης Καπρινιώτης. Οι τρεις αθλητές βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας από τα πρώτα αγωνίσματα. Πιο ξεκάθαρα τα πράγματα στο έπταθλο εκεί όπου η Βάσω Μαρκοπούλου στέφθηκε νικήτρια με 5.018 βαθμούς έχοντας διαφορά ασφαλείας από την Ρουμάνα Άνκα Μπούρκα (4.572).
Οι αθλητές και αθλήτριες, της ελληνικής αποστολής που μετείχαν στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα συμμετείχαν για μια εβδομάδα σε προπονητικό καμπ, που έγινε στηνπόλη των Σερρών.Η ομοσπονδία θα συνεχίσει να στηρίζει την διαδικασία των προπονητικών καμπ, μέσα από την οποία ευελπιστεί πως θα έρθει ακόμη πιο κοντά στο στόχο της, που είναι η κοινή προπονητική καθοδήγηση, η συνεργασία και η ομαδική δουλειά, χαρακτηριστικά που μπορούν να βελτιώσουν το επίπεδο των αθλητών.
Οι νεαροί πρωταθλητές θα συνεχίσουν τους αγώνες τους στη σεζόν, δεδομένο του ότι υπάρχει μπροστά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε/Ν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες Π/Κ.

Πίνακας των μεταλλίων στο 44ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα
ΧώραΧρυσόΑσημένιοΧάλκινο Σύνολο
GRE       16          10          6            32
TUR       9              9             8          26
ROU      6            12          9            27
CYP       4              1             2            7
SRB        2            5               4           11
BUL       2              2             8           12
MNE     1              1             0           2
BIH         0              0             3            3
ALB      0             0              0            0
MDA     0             0              0           0
MKD     0             0              0            0


Πηγή: http://e-simerini.com


81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...