Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

«Σερραϊκή Γη»: Eνημέρωση των ωφελούμενων για την πορεία των δράσεων

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δεύτερη ημερίδα με θέμα «Επαγγελματικές Προοπτικές Εναλλακτικού Τύπου» την Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014 και ώρα 19:00 στο ξενοδοχείο «Elpida resort & spa.
Η ημερίδα διοργανώθηκε από το ΚΕΚ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Π.Ε. Σερρών ως συντονιστή εταίρο και από τον Δήμο Ηράκλειας, ως φορέα δημοσιότητας της Αναπτυξιακής Σύμπραξης (Α.Σ.) «Σερραϊκή Γη» στα πλαίσια της Πράξης «Παρέμβαση για την Απασχόληση στο Νομό Σερρών».

Την ημερίδα χαιρέτισε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, ο οποίος, αφού πρώτα ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση, τόνισε την ανάγκη να υλοποιούνται τέτοιες δράσεις ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους ωφελούμενους να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στην επαγγελματική τους ζωή.



Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο κ. Γιώργος Αραπάκης, Διευθυντής του ΚΕΚ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Π.Ε. Σερρών και Διαχειριστής της Αναπτυξιακής Σύμπραξης “Σερραϊκή Γη”, ο οποίος ύστερα από μία σύντομη εισαγωγή στο θέμα ανέλυσε τις δράσεις του σχεδίου και τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής των Σερρών.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο κ. Υψηλάντης Κώστας, Γεωπόνος Α.Π.Θ. – Διεύθυνση Διοίκησης Π.Κ.Μ., ο οποίος αναφέρθηκε στις προοπτικές καλλιέργειας αρωματικών φυτών ως μία μορφή καλλιέργειας εναλλακτικού τύπου.

Ακολούθησε ο κ. Κίρπιτσας Ιωάννης, Γεωπόνος Α.Π.Θ, Ιδιοκτήτης της εταιρίας Lavera Hellas και Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Σερρών, ο οποίος στην εισήγησή του ανέπτυξε την υφιστάμενη κατάσταση για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών στην περιοχή των Σερρών και έδωσε το κίνητρο για δυνατότητες συνεργασίας στο μέλλον.

Τέλος, ο κ. Απόστολος Δασύλας, αφού μίλησε για την έννοια της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, το καθεστώς λειτουργίας της στην Ελλάδα και τις προοπτικές εξέλιξής της, τόνισε τον τρόπο με τον οποίο μία Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση μπορεί να αποτελέσει διέξοδο από την οικονομική κρίση.


Πηγή: serresparatiritis.gr

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...