Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ικανοποίησε και ενθουσίασε το ακροατήριο η Νατάσα Καραμανλή στην εκδήλωση του Συλλόγου καρκινοπαθών Σερρών

Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου
Απλή , κατανοητή ήταν η ομιλία που πραγματοποίησε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, 17 Οκτωβρίου, η ιατρός Νατάσα Καραμανλή στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Σερρών στην αίθουσα του Κινηματοθεάτρου « Αστέρια». Η κυρία Νατάσα Καραμανλή προσκλήθηκε από τον σύλλογο Καρκινοπαθών Ν Σερρών και μίλησε για την πρόληψη και την ανίχνευση του καρκίνου του μαστού. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία της προέδρου του συλλόγου Καρκινοπαθών Αγγελικής Μουλιάρα.
Η κυρία Μουλιάρα καλωσόρισε την κυρία Καραμανλή και την ευχαρίστησε που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του συλλόγου. Ανέφερε λίγα λόγια για το βιογραφικό της και στη συνέχεια κάλεσε τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Ιωάννη Μωυσιάδη και κατόπιν την αντιδήμαρχο Σερρών Σοφία Μπιτζίδου να απευθύνουν ένα σύντομο χαιρετισμό. Τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Ιωάννης Μωυσιάδης όσο και η αντιδήμαρχος Σερρών κυρία Σοφία Μπιτζίδου αναφέρθηκαν στην αξιόλογη δράση του συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Σερρών που καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες με ενημερώσεις για το θέμα της πρόληψης. Καλωσόρισαν την κυρία Καραμανλή στις Σέρρες και επισήμαναν την αξία της σωστής ενημέρωσης για την πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού. Στην ομιλία της, η κυρία Καραμανλή απέφυγε ιατρικούς όρους και μίλησε εκλαϊκευμένα για το θέμα της ανίχνευσης του καρκίνου του μαστού . Παράλληλα με την ομιλία της προβαλλόταν διαφάνειες σχετικές με την ενότητα που ανέπτυσσε. Ο τρόπος της παρουσίασης κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου από την αρχή έως το τέλος της ομιλίας της. Ενδεικτικά ανέφερε ότι η πρόληψη και ο αυτοέλεγχος είναι το παν. Συνέστησε στις γυναίκες να μην πανικοβάλλονται , διέλυσε με επιχειρήματα το μύθο των επώδυνων εξετάσεων διότι όπως είπε η ιατρική επιστήμη έχει προοδεύσει. Με θέρμη υποστήριξε ότι οι γυναίκες πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες που δίνει η ιατρική επιστήμη και να συνεργάζονται με τον γιατρό τους. Την αίθουσα του κινηματοθεάτρου κατέκλυσε πλήθος κόσμου, στην συντριπτική πλειοψηφία γυναίκες. Από την οικογένεια Καραμανλή στάθηκαν και παρακολούθησαν την εκδήλωση ο τέως υπουργός Αχιλλέας Καραμανλής και ο υιός του πολιτευτής της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής. Το παρών έδωσαν η βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Αραμπατζή, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Ιωάννης Μωυσιάδης, οι αντιδήμαρχοι Σερρών Σοφία Μπιτζίδου, Ηλίας Γκότσης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Παναγιώτης Σπυρόπουλος και Αθανάσιος Μασλαρινός, η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών Δέσποινα Ιλανίδου, o πρόεδρος του συλλόγου Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών Κωνσταντίνος Στρίκας, η πρόεδρος της Mακεδονικής Εστίας Σερρών Νίτσα Χατζηαθανασιάδου, μέλη του Δ.Σ του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών.

Πηγή:sertharros.gr

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...