Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Σερρών


Η ετοιμότητα , η συνεργασία – συνέργεια και ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων διαπιστώθηκε κατά τη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Σερρών που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 20-11-2014 στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου.


Βασικός σκοπός της σύσκεψης ήταν να κατατεθούν προτάσεις και να οριστεί το πλαίσιο συνεργασίας στην εκτέλεση των έργων, των δράσεων και των μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού, για την περίοδο 2014-2015.

Τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης όσο και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Σερρών Γιώργος Καραγιαννίδης δήλωσαν πως η Π.Ε. Σερρών είναι προετοιμασμένη για τη χειμερινή περίοδο και έτοιμη να συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκομένους με πρώτιστο σκοπό την προστασία των πολιτών και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Παράλληλα, ευχαρίστησαν όλους τους φορείς για την άριστη συνεργασία που υπήρξε κατά την αντιπυρική περίοδο η οποία είχε ως αποτέλεσμα να βγει αλώβητος κατά τους θερινούς μήνες ο Νομός Σερρών.



Το παρόν στη σύσκεψη έδωσαν ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Χρήστος Μαμαρίκας και ο προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Π.Κ.Μ. Γιώργος Μπαρμπαρούσης.
Και οι δύο επισήμαναν τη σπουδαιότητα του καλού συντονισμού όλων των συναρμοδίων ώστε η χειμερινή περίοδος να κυλήσει με περιορισμένο κίνδυνο εκδήλωσης προβλημάτων, τονίζοντας πως η καλή προετοιμασία, η ανάλογη πρόληψη και η καλή αντιμετώπιση είναι το τρίπτυχο ώστε να οχυρωθεί η Περιφερειακή ενότητα Σερρών.

Κατά τη σύσκεψη τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι όλων των φορέων που βαρύνονται με την ευθύνη της προστασίας των πολιτών από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, δηλώνοντας πως για ακόμη μία χρονιά υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που υπάρχουν, τονίζοντας παράλληλα τη σπουδαιότητα της λήψης προληπτικών μέτρων. Τέλος, παρούσες ήταν όπως κάθε φορά και οι εθελοντικές οργανώσεις της Π.Ε. Σερρών που συνδράμουν σημαντικά και αδιαλείπτως στο έργο των αρμοδίων φορέων.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...