Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Στην τελική η σύσταση οργανισμού τουρισμού στην Π.Ε. Σερρών


Σύσκεψη μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και των Δήμων, των τουριστικών και επαγγελματικών Φορέων και ιδιωτών, με θέμα τη σύσταση «Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης» της περιοχής μας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 05-02-2015 στην αίθουσα «Κ. Καραμανλής» του Διοικητηρίου.

 Η εν λόγω σύσκεψη αποτελούσε συνέχεια προηγούμενων συναντήσεων των παραπάνω φορέων και είχε το χαρακτήρα λήψης τελικής απόφασης για τη σύσταση του προαναφερθέντος Οργανισμού. Κατόπιν εποικοδομητικής συζήτησης, οι συμμετέχοντες φορείς κατέληξαν σε κατ΄ αρχήν συμφωνία σύστασης και οικονομικής συμμετοχικής συνεισφοράς του καθενός στον οργανισμό. Κατά τη σύσκεψη, πέραν της αναγκαιότητας και σκοπιμότητας σύστασης του Οργανισμού, συζητήθηκαν και  θέματα που έχουν σχέση με τη νομική μορφή αυτού, το όνομα του οποίου θα συζητηθεί σε δεύτερο χρόνο.
Σύμφωνα με τα αποφασισθέντα, μέσω προγραμματικής σύμβασης θα καταστεί δυνατή η συμμετοχή στον Οργανισμό: της ΠΕ Σερρών, των Δήμων, Φορέων (Επαγγελματικών και Τουρισμού), αλλά και φυσικών προσώπων (ιδιωτών).
Βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας (Νόμος «Καλλικράτης») άρμα-όχημα της  σύστασης του Οργανισμού θα αποτελέσει μία ήδη υφιστάμενη ανώνυμη εταιρία με αναπτυξιακό χαρακτήρα, η οποία, ως προς τους σκοπούς και την ονομασία, θα μετεξελιχθεί και θα προσαρμοστεί στις νέες ανάγκες. Η εταιρία αυτή είναι η αναπτυξιακή Α..Ε.  «Φορέας Διαχείρισης Λαϊλιά». Μέτοχοι της παραπάνω Α.Ε. θα είναι εκπρόσωποι των συμμετεχόντων στην προγραμματική σύμβαση εταίρων, οι οποίοι και θα χαράσσουν την πολιτική για το ετήσιο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Η υλοποίηση αυτού του προγράμματος  θα ανατεθεί σε Φορέα-Leader που η Γενική Συνέλευση της Α.Ε.–όχημα θα αποφασίσει, μέσω οργανωμένου Γραφείου τεχνικής και γραμματειακής υποστήριξης.
Τα αμέσως επόμενα βήματα θα είναι:
  • σύνταξη και υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης από τους εμπλεκόμενους Φορείς
  • καθορισμός του ακριβούς ποσού συμμετοχής του κάθε Φορέα
  • τροποποίηση του καταστατικού της Α.Ε «Φορέας Διαχείρισης Λαϊλιά», που όπως προαναφέρθηκε θα αποτελέσει το όχημα σύστασης του ως άνω Οργανισμού (νέο καταστατικό, νέοι σκοποί, νέο όνομα κλπ)
  • κατάθεση marketing plan  για την τουριστική προβολή 2015-2016
  • καθορισμός του Φορέα, που θα αποτελέσει τον Leader  για την υλοποίηση των σκοπών του Οργανισμού, θέμα που θα απασχολήσει την πρώτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Α.Ε.-όχημα
  • Ονοματοδότηση  του Οργανισμού Τουρισμού Σερρών

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...