Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Τιμή στον φυσικό Αχιλλέα ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ


Το 1ο Γυμνάσιο Σερρών στο πλαίσιο ανάδειξης του σχολείου και της ιστορικότητάς του προχωρά στη δημιουργία ειδικών χώρων για τη διεξαγωγή σχολικών και πολιτιστικών δράσεων που θα πραγματοποιούνται στο σχολείο καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.
Στους χώρους αυτούς  θα δοθεί ονομασία επιφανών ανθρώπων (επιστημόνων, ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών) που κατάγονται από τις Σέρρες και έχουν διακριθεί στον τομέα τους. Στόχος του παραπάνω είναι οι άνθρωποι αυτοί να λειτουργήσουν ως πρότυπα για τους μαθητές, που καλούνται να τους γνωρίσουν, και γιατί όχι, ίσως κάποτε να ακολουθήσουν το δρόμο τους.

Η αρχή γίνεται από τη διαμόρφωση χώρου για τις θετικές επιστήμες, ο οποίος ονομάστηκε "Αχιλλέας Ν. Παπαπέτρου".  Ο Αχιλλέας Ν. Παπαπέτρου είναι έλληνας φυσικός, ο οποίος γεννήθηκε στην Ηράκλεια Σερρών το 1907 και τελείωσε το Γυμνάσιο στις Σέρρες το 1925. Στη συνέχεια σπούδασε στην Αθήνα και συνέχισε την πανεπιστημιακή του καριέρα στο Παρίσι, όπου και διακρίθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο έως το θάνατό του το 1997.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...