Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Συστήνεται ο Οργανισμός Τουρισμού της ΠΕ Σερρών με όργανο υλοποίησης την ΑΝΕΣΕΡ


Οι τελικές αποφάσεις σχετικά με τη σύσταση και τη λειτουργία του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και  Ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ελήφθησαν κατά την σύσκεψη που έλαβε χώρα στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» την Τρίτη 17.02.2015, μεταξύ της Π.Ε.Σερρών, των δήμων, των επαγγελματικών και τουριστικών φορέων και φορέων ιδιωτών, ως συνέχεια προηγούμενων συναντήσεων για το συγκεκριμένο θέμα.
         

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτενής συζήτηση για όσα προβλέπει η προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί από τους συμμετέχοντες  στον οργανισμό. Όλοι οι φορείς κατέθεσαν τις απόψεις τους και έθεσαν τα ερωτήματά τους, ώστε να προχωρήσει εύρυθμα και αποτελεσματικά η σύσταση του εν λόγω οργανισμού.
   Όπως τελικά αποφασίστηκε, στον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης θα συμμετάσχουν 23 συνολικά φορείς με όργανο υλοποίησης την Αναπτυξιακή Εταιρία Σερρών, ενώ παράλληλα θα εκλεγεί 5μελες εποπτικό όργανο.
              «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που καταλήξαμε στον καλύτερο δυνατό τρόπο σύστασης και λειτουργίας του εν λόγω οργανισμού. Είμαι βέβαιος πως όλοι οι φορείς θα συνεργαστούμε αρμονικά και με τη συνδρομή της ΑΝΕΣΕΡ, που διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία και γνώση, θα καταστήσουμε τον συγκεκριμένο οργανισμό ένα σπουδαίο εργαλείο για την προβολή και ανάδειξη του ομολογουμένως σημαντικού και ποιοτικού προϊόντος της Περιφερειακής μας Ενότητας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης.
             Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου, υπεύθυνου για θέματα τουρισμού, Αθανάσιου Μασλαρινού ο οποίος επισήμανε τα εξής: «Η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα τουρισμού. Ο συγκεκριμένος Οργανισμός θα λειτουργήσει προσθετικά στην ήδη χαραγμένη τουριστική προβολή της Περιφέρειας και απολύτως εξειδικευμένα και στοχευμένα σ’ ότι αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών».
  Όλοι οι συμμετέχοντες φορείς συμφώνησαν πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα στην προσπάθεια τουριστικής προβολής της περιοχής μας. Τόνισαν δε, πως μέσα από τις ολοκληρωμένες δράσεις που θα υλοποιούνται στο πλαίσιο λειτουργίας του Οργανισμού, θα δοθεί οργανωμένα και συνολικά πλέον μια σημαντική ευκαιρία ανάδειξης όλων των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων που καθιστούν την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών άκρως ελκυστική τουριστικά.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...