Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες στα σχολεία με θέμα : «Κουνούπια-Δημόσια Υγεία-Ατομικά μέτρα προστασίας»

Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 20-03-2015 οι ομιλίες με θέμα «Κουνούπια-Δημόσια Υγεία- Ατομικά μέτρα προστασίας» που πραγματοποίησαν μέσα στον Μάρτιο στα Γυμνάσια του Δήμου Σερρών, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε.Σερρών, σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών.

Μετά τις πετυχημένες περσινές διαλέξεις σε σχολεία περιφερειακών δήμων του νομού, τις οποίες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον μαθητές και εκπαιδευτικοί , οι ομιλίες συνεχίστηκαν και φέτος στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας, των δράσεων για την ολοκληρωμένη καταπολέμηση των κουνουπιών και την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Εισηγητές των ομιλιών ήταν οι Γιώργος Καραγιαννίδης, Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Σερρών, Αναστάσιος Αναστασιάδης , Γιατρός Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε.Σερρών , Ελισάβετ Κούμλελη, Υπάλληλος της Π.Ε.Σερρών και Χρήστος Χρηστίδης Γεωπόνος, οι οποίοι ενημέρωσαν πλήρως την εκπαιδευτική κοινότητα , παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Ο κύκλος των ομιλιών έκλεισε στο Γυμνάσιο του Λευκώνα , όπου οι μαθητές άκουσαν με προσοχή την εισήγηση της κ.Ελισάβετ Κούμλελη και έθεσαν τα ερωτήματά τους σχετικά με τα κουνούπια και τα μέτρα προστασίας που μπορούν και πρέπει να λαμβάνουν. Την ομιλία παρακολούθησε και ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Σερρών Αθανάσιος Μασλαρινός.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Π.Ε. Σερρών εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς την εκπαιδευτική κοινότητα για την πολύ καλή συνεργασία που υπήρξε και στον φετινό κύκλο των ενημερωτικών ομιλιών και δεσμεύονται για τη συνέχιση των δράσεων που αφορούν στην ενημέρωση για θέματα προστασίας της δημόσιας υγείας.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...