Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας

 
Με μεγάλη επιτυχία και με 300 εκθέτες από πολλές χώρες του κόσμου ολοκληρώθηκε η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού με τίτλο “TARGUL DE TURISM AL ROMANIEI TTR” που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας από τις 12 έως τις 15 Μαρτίου 2015.

Ιδιαίτερα αισθητή από άποψη προσέλκυσης και ενδιαφέροντος του κοινού υπήρξε η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την οποία εκπροσώπησαν υπηρεσιακοί της παράγοντες, καθώς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σερρών – αρμόδιος σε θέματα Τουρισμού – κ. Αθανάσιος Μασλαρινός.






Κατά τις τέσσερις ημέρες λειτουργίας της Έκθεσης, η ελληνική αποστολή  ήρθε σε επαφή με τουριστικούς φορείς του εξωτερικού, αλλά και με επαγγελματίες και δημοσιογράφους του τουρισμού, με σκοπό την προβολή της περιοχής ως ένα ευρύ πεδίο προορισμών και επιλογών, με ιδιαίτερη έμφαση, πέρα από τον ελληνικό ήλιο και τη θάλασσα, στις θεματικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως είναι οι προσκυνηματικές περιηγήσεις, ο ιαματικός και συνεδριακός τουρισμός, οι επισκέψεις σε πόλεις κλπ.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τίμησαν με την παρουσία τους ο πρέσβης της Ελλάδος στη Ρουμανία κ. Γρηγόρης Βασιλοκωνσταντάκης και ο πρόξενος κ. Νικόλαος Καραλέκας.  Ειδικά, τον νομό μας εκπροσώπησαν – πέρα από τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Σερρών -  ο Αντιδήμαρχος Σερρών κος Παναγιώτης Γρηγοριάδης και πλήθος επιχειρηματιών του τουρισμού της περιοχή μας.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...