Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Εορτασμός Λήξης 2ου Παγκοσμίου Πολέμου στις Σέρρες 2015


Η 9η Μαΐου καθιερώθηκε ως ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού. Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 και στην πόλη των Σερρών.


ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ στα τοπικά ΜΜΕ: "Συμπληρώνονται φέτος εβδομήντα χρόνια από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ένα γεγονός, που γιορτάζουμε με πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη. Είναι η ημέρα νίκης των συμμαχικών δυνάμεων ενάντια στον "Άξονα" σηματοδοτώντας παράλληλα τη νίκη της δημοκρατίας ενάντια σε κάθε μορφής ολοκληρωτισμό.
Στην χώρα μας δεν δίνουμε τόσο μεγάλη σημασία όπως αλλού στην Ευρώπη. Θα πρέπει λοιπόν να επαναπροσδιορίσουμε τη στάση μας απέναντι σε αυτή την ημέρα. Να γίνονται τουλάχιστον ομιλίες στα σχολεία, ώστε να μην ξεχάσουμε την προσφορά και της θυσίες της Ελλάδας σε αυτόν τον πόλεμο. Της Ελλάδας που ήταν με τους νικητές, αλλά όχι με τους κερδισμένους."

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...