Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Η φιλόπτωχος αδελφότητα ΕΜΜΕΛΕΙΑ τίμησε την ημέρα της Μητέρας

Την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΝΙΝΑ ΜΠΕΣΙΡΗ» της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών Σερρών «Η ΕΜΜΕΛΕΙΑ», με ιδιαίτερη λαμπρότητα, σ’ ένα πολυπληθές ακροατήριο κυριών και κυρίων της πόλης μας, εορτάσθηκε η παγκόσμια ημέρα της ΜΗΤΕΡΑΣ
με κεντρική ομιλήτρια την κυρία Ευαγγελία Σκέμπερη, καθηγήτρια Φιλόλογο του Μουσικού Σχολείου Σερρών, κάτοχο Μ.Δ.Ε. στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων, η οποία εμπεριστατωμένα, γλαφυρά και ευχάριστα ανέπτυξε το θέμα της που αφορούσε στη θέση της ΜΑΝΑΣ στην οικογένεια και την κοινωνία, όπως αναφέρεται στη δημοτική μας ποίηση και στους νεώτερους έλληνες ποιητές. Προηγουμένως σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε στο ακροατήριο η Πρόεδρος της ΕΜΜΕΛΕΙΑΣ κ. Μαρίνα Μακενατζή, η οποία παρουσίασε την ομιλήτρια με ένα σύντομο και περιεκτικό βιογραφικό.

Την εκδήλωση «έντυσε» μουσικά το ΩΔΕΙΟ ΤΑΠΕ με τους μαέστρους Μαρία Ταπέ στη διεύθυνση της χορωδίας και τον Γιώργο Ταπέ στο πιάνο. Τα παιδιά  της χορωδίας μικρά και μεγαλύτερα συμπλήρωσαν με τη ζωντάνια τους, τις καλλιεργημένες και γεμάτες ευαισθησία φωνές τους και τα χαρούμενα πρόσωπά τους την εορταστική ατμόσφαιρα και πρόσφεραν ψυχική ευφορία στο ακροατήριο.  
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Θεολόγος, επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου, η Βουλευτής Σερρών κ. Αφροδίτη Σταμπουλή, ο τ. Αν. Υπ. κ. Θ. Λεονταρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Μωυσιάδης, ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Β. Παπαβασιλείου,  η Αντιδήμαρχος κ. Σ. Μπιτζίδου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθ. Μασλαρινός, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρόεδρος του τοπικού Ερυθρού Σταυρού κ. Φ. Καχπάνης, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κ. Στ. Ελευθεριάδου, η πρόεδρος της Ε.Γ.Ε. κ. Ν. Φραγκεδάκη, ο πρόεδρος του ΕΜΕΙΣ κ. Δ. Δημούδης και ο τοπικός Τύπος.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...