Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών στη PHILOXENIA 2015-Φιλοξενία ξένων τουριστικών πρακτόρων στις Σέρρες


Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 31η χρονιά φέτος η κορυφαία έκθεση τουρισμού PHILOXENIA 2015 στο εκθεσιακό κέντρο της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.

  Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών έδωσε για ακόμη μία χρονιά  δυναμικό παρόν στο Περίπτερο 13 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,  το οποίο επισκέφτηκαν χιλιάδες κόσμου από όλα τα μέρη της γης προκειμένου να ενημερωθούν για τον τουριστικό πλούτο της Περιφέρειάς μας.
  Πρόκειται για μια σπουδαία διοργάνωση που συμβάλλει ουσιωδώς στην προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος και γι’ αυτό το λόγο η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών συμμετέχει πάντοτε οργανωμένα, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης και συντονισμένης προσπάθειας ανάδειξης των τουριστικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας.
             Ο στόχος βέβαια δεν είναι άλλος από την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων επισκεπτών που θα δώσουν ώθηση στον τουρισμό μας.
             Μάλιστα, μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο,  η Π.Ε. Σερρών φιλοξένησε δέκα τουριστικούς πράκτορες από την  Ρωσία, την Ουκρανία, το Ισραήλ, την Τουρκία, την Γαλλία, την Ισπανία, την Ολλανδία και  την Κίνα το διήμερο 14-15/11/2015. Η πρώτη ημέρα της φιλοξενίας περιλάμβανε επίσκεψη στο Ρούπελ και ξενάγηση στο ιστορικό Οχυρό καθώς και επίσκεψη στην λίμνη Κερκίνη με συμμετοχή των επισκεπτών σε όλες τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται εκεί.

  Την επόμενη ημέρα ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση στην Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Σερρών και στη συνέχεια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο της Αμφίπολης καθώς και στο Σπήλαιο Αλιστράτης.
             Οι τουριστικοί πράκτορες δήλωσαν ενθουσιασμένοι τόσο από την φιλοξενία όσο και από τις ομορφιές του τόπου μας και εξέφρασαν τη διάθεση να γίνουν οι καλύτεροι «διαφημιστές» του τουριστικού μας προϊόντος στις χώρες τους. 

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...