Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Σε τροχιά υλοποίησης το βασικό πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας για απόρους- Συντονισμός των εταίρων του προγράμματος

Σύσκεψη μεταξύ των εταίρων (δήμων και κοινωφελών επιχειρήσεων) που υλοποιούν το πρόγραμμα ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD) πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 13/01/2015 με πρωτοβουλία της Π. Ε. Σερρών, που είναι ο επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να συντονιστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ώστε το αμέσως προσεχές διάστημα να μπει σε τροχιά υλοποίησης το βασικό μέρος του εν λόγω προγράμματος που προβλέπει διάθεση βασικών αγαθών στους δικαιούχους που έχουν εγκριθεί από το πρόγραμμα.
Ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός τόνισε την ανάγκη να «τρέξουν» οι διαδικασίες όσο το δυνατόν συντομότερα καθώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα προσφέρει σημαντική βοήθεια σε συνανθρώπους μας που έχουν μεγάλη ανάγκη.
Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Π. Ε. Σερρών Βασίλης Βαφειάδης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους πως ήδη έχουν συμβασιοποιηθεί μέσω σχετικών διαγωνισμών οι προμήθειες προϊόντων που προβλέπει το πρόγραμμα και η Π. Ε. Σερρών ως επικεφαλής εταίρος είναι έτοιμη να προχωρήσει στις παραγγελίες των ειδών. Επειδή όμως η σχετική διαδικασία απαιτεί πλήρη οργάνωση και ετοιμότητα από όλους τους εταίρους, κάλεσε τους δήμους και τις κοινωφελείς επιχειρήσεις να ενημερώσουν εγγράφως  την Π. Ε. Σερρών εντός των αμέσως επόμενων ημερών για το βαθμό ετοιμότητάς τους καθώς και για τις ανάγκες που έχουν ώστε το πρόγραμμα να υλοποιηθεί χωρίς προβλήματα.
Όπως επισημάνθηκε, πρώτο μέλημα είναι να έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενες υποδομές για την αποθήκευση των προϊόντων και ακολούθως να ελεγχθεί η δυνατότητα που υπάρχει σε ανθρώπινο δυναμικό που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο πρόγραμμα. Σ’ αυτό το πλαίσιο έγινε σαφές ότι θα πρέπει να εξεταστούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν για την κάλυψη ορισμένων εξόδων (π.χ. ενοικίαση αποθηκευτικών χώρων, προσλήψεις προσωπικού κ.τ.λ.)  από επιλέξιμες δαπάνες.
Όλοι οι εκπρόσωποι των δήμων δήλωσαν από την πλευρά τους πρόθυμοι να βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία με την Π. Ε. Σερρών, έτσι ώστε να υλοποιηθεί σύντομα και με τον καλύτερο τρόπο το πρόγραμμα, αξιοποιώντας και την εμπειρία που αποκτήθηκε από τη δωρεάν διανομή φρούτων που προηγήθηκε.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...