Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Κοπή βασιλόπιτας του Συλλόγου Αθωνιτών Π.Ε. Σερρών

















Μέλη και φίλοι του Συλλόγου Φίλων και Προσκυνητών Αγίου Όρους Ν. Σερρών «Οι Αθωνίτες», και συναντήθηκαν στην φιλόξενη αίθουσα και αντάλλαξαν ευχές για την νέα χρονιά.

Σε κλίμα εορταστικό, εγκάρδιο και φιλικό πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Συλλόγου Φίλων και Προσκυνητών Αγίου Όρους Ν. Σερρών «Οι Αθωνίτες», το μεσημέρι της Κυριακής31 Ιανουαρίου 2016, στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Σερρών.
Στο κάλεσμα της διοίκησης τουΣυλλόγου ανταποκρίθηκαν μέλη και φίλοι του και συναντήθηκαν στην φιλόξενη αίθουσα της ΛΑΦ Σερρών και αντάλλαξαν ευχές για την νέα χρονιά.
Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο πατέρας Χρήστος Καλαϊτζής, ιερέας του ιερού Ναού του Τιμίου Σταυρού Σερρών ο οποίος έδωσε τις ευχές του στους παριστάμενους για την νέα χρονιά ,να είναι καλή και ευλογημένη.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιωσήφ Ταστσίδης κατά την ομιλία του καλωσορίζοντας και ευχαριστώντας τους παρισταμένους στην εκδήλωση τόνισε: «Είναι μεγάλη η χαρά μας που μπορούμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να συναντιόμαστε έστω και με αυτή την ευκαιρία όλοι εμείς που αγαπάμε και στηρίζουμε το έργο του συλλόγου φίλων και προσκυνητών Αγίου όρους του νομού Σερρών».
Οκ. Ταστσίδης, κάνοντας μια μικρή αναδρομή στις δραστηριότητες του Συλλόγου την χρονιά που πέρασε ανέφερε : « Καταρχήν και με την ευλογία της ιεράς επιστασίας του Αγίου όρους αγιογραφήσαμε αντίγραφο της εικόνας Άξιον Εστί, που βρίσκεται στο Πρωτάτο του Αγίου όρους στις Καρυές, το οποίο αντίγραφο παρέμεινε στο Πρωτάτο του Αγίου όρους για 40 ημέρες ,όπως προβλέπει το τυπικό της εκκλησίας μας προκειμένου να πάρει την ευλογία καιμετά την ευλογία βρίσκεται τοποθετημένο στο γραφείο του Συλλόγου μας.Μάλιστα αισθανόμαστε περηφάνια για αυτό καθώς από όλους τους ανάλογους συλλόγους στην Ελλάδα, μόνο ο δικός μας διαθέτει αντίγραφο αυτής της εικόνας».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου συνεχίζοντας ενημέρωσε τους παρισταμένους ότι « έγινε τροποποιητική του καταστατικού του Συλλόγου για συνεργασία και με τις μητροπόλεις Σιδηροκάστρου και Ζιχνών και Νευροκοπίου και ήδη επισκεφτήκαμε τις δύο μητροπόλεις προκειμένου να επιδώσουμε τις τροποποιήσεις».
Καταλήγοντας ο κ. Ταστσίδης, παρακάλεσε όλους να βοηθήσουν τον Σύλλογο και να στηρίξουν την λειτουργία του γραφείου,ώστε ο σύλλογο σαν παραμείνει ενεργός και δραστήριος, ευχαρίστησε δε τον διοικητή του 10ου Συντάγματος Πεζικού , Συνταγματάρχη κ. Ιωάννη Γκουτζουρέλα για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας για την φιλοξενία της εκδήλωσης. Ευχαρίστησε επίσης τον όμιλοεπιχειρήσεων ΚΑΝΤΖΑΣ για την προσφορά της Βασιλόπιττας και τα ατομικά βασιλοπιτάκια και ευχήθηκεσε όλουςπροσωπική και οικογενειακή υγεία, ευτυχία, γαλήνη και ειρήνη σε όλο τον κόσμο.
Μεταξύ των μελών και των φίλων του συλλόγου τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός, ο συνταγματάρχης κ. Ιωάννης Γκουτζουρέλας μετά της συζύγου του, οιεπιχειρηματίας Δημήτρης και Γεώργιος Κάντζας μετά των συζύγων τους, ο εκπαιδευτικός και Γενικός Σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ κ. Ιωάννης Μετόκης, ο συνιδιοκτήτης και διευθυντής της εφημερίδας ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ,κ. Βασίλης Μετόκης , ο σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας Πρόοδος, κ. Κώστας Κομιτούδης.
Το φλουρί στην βασιλόπιτα έτυχε στο κομμάτι της Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης, ενώ το «τυχερό φλουρί» στα βασιλοπιτάκια που μοιράστηκαν έπεσε στον Θόδωρο Τρακάλη, που συνοδεύτηκε από δώρο, μια εικόνα της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγίου Όρους και ένα πίνακα ζωγραφικής του Σερραίου καλλιτέχνη Χριστόφορου Μελλίδη.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γεύμαυπό τους ήχους ευχάριστης μουσικής. 


Πηγή: e-simerini.com

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...