Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Σε τροχιά υλοποίησης οι πολιτιστικές διαδρομές στην Π.Ε. Σερρών με το Geo Routes Cultural Institute (video)

Στη φάση υλοποίησης των πολιτιστικών διαδρομών που θα αφορούν σε διάφορες περιοχές της Π.Ε. Σερρών εισέρχεται η συνεργασία μεταξύ του Geo Routes Cultural Institute με τους τοπικούς φορείς και όσους θα συμμετάσχουν στην εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος.
Μετά τα δύο test events που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τις προηγούμενες ημέρες , το πρωί της Τρίτης 08-03-2016 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» της Π.Ε. Σερρών υπό τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο αρμόδιο για θέματα τουρισμού Αθανάσιο Μασλαρινό με τη συμμετοχή του προέδρου του Geo Routes Cultural Institute , των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων και επαγγελματιών καθώς και υπαλλήλων του τμήματος τουρισμού της Π.Ε. Σερρών.
  Ο Αθανάσιος Μασλαρινός τόνισε τη σπουδαιότητα του εν λόγω εγχειρήματος για την τουριστική ανάπτυξη της Π.Ε. Σερρών και ευχαρίστησε όλους , όσοι θα συνεργαστούν για την επιτυχή έκβαση αυτής της προσπάθειας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Geo Routes Cultural Institute Γιάννης Μπαλακάκης μίλησε για ακόμη μία φορά με θερμά λόγια για τις ομορφιές της Π.Ε. Σερρών και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι πολιτιστικές διαδρομές που θα χαραχθούν θα προσελκύσουν πλήθος επισκεπτών. Όπως τόνισε ήδη έχουν οριστικοποιηθεί οι δύο από τις συνολικά επτά διαδρομές  και πρόκειται για τις διαδρομές α)Λαϊλιάς,Κοιλάδα Κρουσοβίτη- Μαύρος Βράχος, Κερκίνη και β)οδοιπορικό στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Βισαλτίας , όπου τα δοκιμαστικά test events απέδειξαν πως πρόκειται για δύο άκρως ελκυστικές διαδρομές.
  Ο κ. Μπαλακάκης επισήμανε πως μέσα στον επόμενο μήνα θα πρέπει να οριστικοποιηθούν και οι υπόλοιπες πέντε πολιτιστικές διαδρομές που θα περιλαμβάνουν επίσης σημαντικά σημεία αναφοράς της Π.Ε. Σερρών.  Παράλληλα, συζήτησε με όλους τους εμπλεκομένους τις τελευταίες  λεπτομέρειες όσον αφορά στην άρτια υλοποίηση των οδοιπορικών με στόχο οι επισκέπτες να φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Σ’ αυτό το πλαίσιο θα υπογραφούν μνημόνια συνεργασίας που θα συμπεριλαμβάνουν όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις φιλοξενίας και ξενάγησης.
  Να τονίσουμε πως οι πρώτοι επισκέπτες που θα φιλοξενηθούν στην Π.Ε. Σερρών στο πλαίσιο του συγκεκριμένου θα είναι μέλη της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) που θα βρίσκονται στις Σέρρες στις 24-27/03/2016 . Η αντιπροσωπεία θα έχει την ευκαιρία να διανύσει τις δύο πολιτιστικές διαδρομές που έχουν ήδη χαραχθεί καθώς επίσης και να επισκεφθεί το Ρούπελ και την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...