Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Σύσκεψη με τους τευτλοπαραγωγούς για το μέλλον της καλλιέργειας

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τευτλοπαραγωγοί της Π.Ε. Σερρών τέθηκαν επί τάπητος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου,  υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μωυσιάδη κατόπιν σχετικού αιτήματος των Σερραίων παραγωγών.

Οι τευτλοκαλλιεργητές αναφέρθηκαν στη ζοφερή κατάσταση την οποία βιώνουν, καθώς παραμένουν εδώ και μήνες απλήρωτοι , ζητώντας τη συνδρομή όλων των φορέων ώστε να βρεθεί μια λύση.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε πως θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις προς την κυβέρνηση σχετικά με την επαναλειτουργία του εργοστασίου ζάχαρης των Σερρών και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την βιωσιμότητα της ΕΒΖ.



«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα πρόγραμμα από την κυβέρνηση σχετικά με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, το οποίο δεν μας ικανοποιεί. Αναγνωρίζουμε όλοι την δυσμενή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παραγωγοί και είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε ταχύτατα και συντονισμένα ώστε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Γι’ αυτό το λόγο θα συνδιαμορφώσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση σχετικά με το μέλλον της ΕΒΖ και οπωσδήποτε την αποπληρωμή των παραγωγών, την οποία και θα καταθέσουμε στην πολιτική ηγεσία της χώρας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Αφροδίτη Σταμπουλή, Κώστας Καραμανλής, Φωτεινή Αραμπατζή και Μιχάλης Τζελέπης , εκπρόσωποι της υπουργού Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά και του βουλευτή Αναστάσιου Μεγαλομύστακα, ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Αθανάσιος Μασλαρινός και Παναγιώτης Σπυρόπουλος καθώς και ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ Χρήστος Μέγκλας, οι οποίοι κατέθεσαν τις προτάσεις τους σχετικά με το μέλλον της ΕΒΖ.
Τελικά αυτό που αποφασίστηκε είναι να αναλάβει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή την πρωτοβουλία να κλείσει τις αμέσως προσεχείς ημέρες ραντεβού με  τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη και αν είναι δυνατόν και με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ώστε να κατατεθεί στον ίδιο η πρόταση των παραγωγών και των φορέων. 

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...