Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

"Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης" με ομιλήτρια την ΕΛΕΝΑ ΡΑΠΤΗ

















Πηγή: epiloges.tv

  •  Διαφωτιστική ενημέρωση από την Ελενα Ράπτη
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η ενημερωτική εκδήλωση – ομιλία με θέμα: “Πρόληψη της Παιδικής Σεξουαλικής Κακοποίησης” η οποία πραγματοποιήθηκε  την αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών με κύρια ομιλήτρια την κυρία Ελενα Ράπτη. H κυρία Ράπτη βουλευτής στην Α’΄θεσσαλονίκης με τη Ν.Δ. είναι μέλος της  Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και μέλος του Δικτύου Κοινοβουλευτικών για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών καθώς και συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
Ο κανόνας του εσώρουχου
 Ο βουλευτής Σερρών Κ. Καραμανλής με την συζυγό του και τον πρόεδρο του Συλλόγου ” Εμμ. Παππά” Κώστα Στρίκα παρακολουθούν τη εκδήλωση.
Η κυρία Ράπτη μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν την εκδήλωση ανέφερε ότι αποδέχθηκε με χαρά πρόσκληση του βουλευτή Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή προκειμένου να  ενημερώσει Γονείς και εκπαιδευτικούς για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. «Η καμπάνια που συντονίζω ονομάζεται ένα στα πέντε, γιατί ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη πέφτει θύμα κάποιας σεξουαλικής κακοποίησης. Στην Ελλάδα τα ποσοστά είναι ιδιαίτερα υψηλά αν αναλογιστεί κανείς ότι σε έρευνα που πραγματοποίησε το Υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με το Ιντιστούτο Υγείας του Παιδιού, όπου μοίρασε δέκα χιλιάδες ερωτηματολόγια σε μαθητές και  το οποίο συμπληρώθηκε ανώνυμα προέκυψε ότι: το 16% των παιδιών έχει πέσει θύμα κάποιας σεξουαλικής κακοποίησης. Άρα πρέπει να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά. Θα ενημερώσω στην εκδήλωση γονείς και παιδιά για τον κανόνα του εσώρουχου πάνω στην οποία βασίζεται και η καμπάνια. Αυτό διδάσκει ότι τα παιδιά δεν επιτρέπουν σε κανέναν να τα αγγίξει στην περιοχή που είναι το εσώρουχο. Εξηγούμε στα παιδιά ότι μέχρι κάποια ηλικία η μαμά μπορεί στο πλαίσιο της καθαριότητας να τα αγγίξει και ενδεχομένως και κάποιος γιατρός όταν η μαμά είναι παρούσα, αλλά δεν πρέπει να αφήνουν κανέναν να τα αγγίζει σε αυτή την περιοχή.Μιλάμε με απλά λόγια στα παιδιά χωρίς να μπαίνουμε σε ιατρική ορολογία που μπορεί να μπερδέψει ή να πονηρεύσει ένα παιδί.Μιλούμε επίσης στα παιδιά για τα μυστικά. Επειδή όπλο των δραστών αποτελεί η μυστικότητα εξηγούμε στα παιδιά ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ ενός καλού και ενός κακού μυστικού».
Η εκδήλωση συνέχεια των δράσεων του Σχολείου
 Ο διευθυντής του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών  Σπύρος Κυριαζίδης κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του.
Ο διευθυντής του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών «Κ. Καραμανλής» Σπύρος Κυριαζίδης στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι η εκδήλωση αποτελεί συνέχεια των δράσεων του Σχολείου.« Στο παρελθόν το Σχολείο έχει κάνει πολλές τέτοιες δράσεις, οι εκπαιδευτικοί του έχουν εκπονήσει διάφορα τέτοια προγράμματα εκπαιδευτικά ενδοσχολικά για την ενημέρωση των μαθητών πάνω σε θέματα πρόληψης σεξουαλικής κακοποίησης. Υπήρχε εκπαιδευτικός όμιλος που λειτούργησε και αναφερόταν σε αυτό το θέμα. Για αυτό το λόγο καλέσαμε την κυρία Ελενα Ράπτη η οποία πλαισιώνεται από έμπειρο επιστημονικό προσωπικό για να μιλήσει για το θέμα»Εκτός από την κυρία Ράπτη στην εκδήλωση μίλησαν ο κ. Κούνιος εκ μέρους της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών ο ψυχολόγος κ. Ασίκογλου και κ Κρυωνάς εκ μέρους του Κέντρου Πρόληψης «ΟΑΣΙΣ».Την εκδήλωση παρακολούθησε ο βουλευτής Σερρών Κ. Καραμανλής με τη σύζυγο του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Εμμ. Παππά» Κώστας Στρίκας, ο περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός και οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕ Μαρία Νέλλα, και Τάσος Λασπάς.

Δημήτρης Νάτσιος
Πηγή : sertharros.gr

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...