Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Στον απόηχο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου

Οφέλη βλέπει η συμπολίτευση, απαξίωση η αντιπολίτευση

Για πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης συνεδρίασε την Πέμπτη 14 Απριλίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας στο Νομό Σερρών. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και την αίθουσα συνεδριάσεων «Κ. Καραμανλής». Σε μία προσπάθεια να καταγράψουμε την οπτική γωνία από την οποία είδαν την συνεδρίαση ,επικοινωνήσαμε με όλους τους  περιφερειακούς συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητας. Ο περιφερειακός σύμβουλοςΑθανάσιος Μασλαρινός δήλωσε στο «Σ.Θ.» ότι μόνο θετικά μπορεί να δει κανείς από το γεγονός  ότι η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου φιλοξενήθηκε στις Σέρρες. «Δόθηκε η ευκαιρία με αυτό τον τρόπο να δουν οι πολίτες το αμέριστο ενδιαφέρον των αιρετών για τα θέματα του τόπου τους και το πώς ασκείται η διοίκηση. Το θετικότερο είναι ότι ο περιφερειάρχης Α. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε έργα για το άμεσο και εγγύς μέλλον που είναι ζωτικής σημασίας για το Νομό μας» κατέληξε. Ο Περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Σπυρόπουλος ανέφερε στο «Σ.Θ.» ότι η πραγματοποίηση της συνεδρίασης την περιφέρεια αποδεικνύει το αμέριστο ενδιαφέρον της διοίκησης για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. ” Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε σημαντικά έργα που δρομολογούνται όπως αυτά του καθαρισμού του Στρυμόνα, της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Νομού» τόνισε ο περιφερειακός σύμβουλος ο οποίος στηλίτευσε την απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκου Μπόλαρη όσον αφορά το γάλα και την προέλευση του που είναι επιζήμιο για τον κτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής μας.
 Κανένα ενδιαφέρον για το Νομό Σερρών
Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν  ο Περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Μπασδάνης απέναντι στον  Α. Τζιτζικώστας. « Ο Α. Τζιτζικώστας έκανε προεκλογικές εξαγγελίες χωρίς να διανύουμε προεκλογική περίοδο αλλά μέχρι τώρα η Περιφέρεια δεν κάνει τίποτε για το Νομό Σερρών. Αδιαφορεί για το οδικό Δίκτυο, για τη επέκταση του Φυσικού Αερίου και τις καταστροφές πλημμυρών στο Νομό( αποζημιώσεις αγροτών). Η Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας επικεντρώνεται μόνο στους Νομούς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής αλλά για την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών έχει εγκαταλειφθεί. Κανένα ενδιαφέρον δεν υπάρχει για την ΕΒΖ τους τευτλοπαραγωγούς που η Βιομηχανία τους οφείλει 8 εκατομμύρια ευρώ και από το 2013 το ποσό της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης. Παρουσίασε ένα  πρόγραμμα έργων για το Νομό Σερρών από τους ΚΑΠ που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Νομού αλλά και αδικεί την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Ενώ υπάρχουν μεγάλες ανάγκες σε όλο το οδικό δίκτυο βάζει 350 χιλιάδες ευρώ για μελέτη της παράκαμψης του Σκουτάρεως. Επίσης πολύ όψιμα δείχνει ενδιαφέρον ο κ. Τζιτζικώστας για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων επειδή και ο ίδιος διατηρεί κτηνοτροφική μονάδα στη βραχιά και τον άγγιξε το θέμα. Οι άρχοντες όμως  πρέπει να ενδιαφέρονται και να κατανοούν τα προβλήματα των πολιτών πριν θίξουν τους ίδιους»
Δεν συζητιούνται τα σημαντικά θέματα
Ο Χρήστος Βουλγαρίδης, από την πλευρά του δεν είδε τίποτε καλό στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.«Ήταν μία από τα ίδια η συνεδρίαση. Οι συνηθισμένες ανακοινώσεις από το Περιφερειάρχη. Δεν συζήτιουνται όσο θα έπρεπε τα  μείζονα που αφορούν τον Νομό. Πολιτική και ανακοινώσεις για το θεαθήναι ήταν το περιεχόμενο της συνεδρίασης.Τα θέματα της ημερήσιας συζητιούνται πολύ γρήγορα».  Σημειώνουμε ότι επιχειρήσαμε αρκετές φορές να επικοινωνήσουμε με την Περιφερειακή σύμβουλο Χρύσα Μπουφίδου για να φιλοξενήσουμε την άποψη της αλλά δεν κατέστη δυνατό.
 Δ.Ν

Πηγή:sertharros.gr

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...