Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Εορτάστηκε στις Σέρρες η «Ημέρα προς Τιμή των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»

Στις Σέρρες, την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, τελέσθηκε Δοξολογία. Μετά το πέρας της δοξολογίας και της δέησης, αναγνώστηκε από τον διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, Αθανάσιο Ματσαρόκο, η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Η εορτήτων Αγίων Πάντων, έχει καθιερωθείμε νομοθετική ρύθμιση από την Ελληνική Πολιτεία να εορτάζεται ως «Ημέρα προς Τιμή των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας», για την επιβράβευση, ενθάρρυνση και αναγνώριση της προσφοράς των Αποστράτων Αστυνομικών, στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο, κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Σε όλη την χώρα πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσειςγια τουςΑπόστρατουςΑστυνομικούς.
Στις Σέρρες ,την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών ,τελέσθηκε Δοξολογία. Μετά το πέρας της δοξολογίας και της δέησης, αναγνώστηκε από τον διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, Αθανάσιο Ματσαρόκο, η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα.
Στην δοξολογία παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Ιωάννης Μωυσιάδης, ο δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός, ο Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθανάσιος Ματσαρόκος, το διοικητικό συμβούλιο των Αποστράτων Αστυνομίας Σερρών, εκπρόσωπος του Στρατού, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και πλήθος αποστράτων και εν ενεργεία αστυνομικών.
Ο πρόεδρος της Αποστράτων Αστυνομίας, Ιωάννης Μαραγκοτίδης δίνοντας στις ευχές του, δήλωσε «Κάθε χρόνο γιορτάζεταιγια να ευχαριστήσει τους απόστρατους για την προσφορά τους στην Ελληνική αστυνομία και να συσφίξει τις σχέσεις ενεργών και αποστράτωναστυνομικών. Χρόνια πολλά στους απόστρατους και σε όσους γιορτάζουν».
«Η Κυριακή των Αγίων Πάντων είναι μιαιδιαίτερη μέρα για την Ελληνική Αστυνομία, τιμούμε τους Αποστράτους της Ελληνικής Αστυνομίας, τιμούμε τους συναδέλφους που συνεργαστήκαμε στο παρελθόν ήταν άμεσοι συνεργάτες ,προϊστάμενοι μας, ήταν αυτοί που ήταν αυτοί που μας άφησαν πλούσιαπαρακαταθήκη και συνεχίζουμε σήμερα το έργο τους. Να εκφράσω τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη όλων των συναδέλφων για την συνεργασία που είχαμε στο παρελθόν και να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά και υγεία», δήλωσε οδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, ΑθανάσιοςΜατσαρόκος, αναφερόμενος στην ημέρα.
Δήμητρα Μετόκη



Πηγή: e-simerini.com/

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...