Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Η Αιρετή και οι άλλες Περιφέρειες

Από το 2011 που εφαρμόζεται ο «Καλλικράτης», στην τοπική αυτοδιοίκηση, έχουν περάσει 6 ολόκληρα και πλέον χρόνια. Ωστόσο, υπάρχει μία συνεχής σύγχυση στους πολίτες επειδή τελικά, ναι μεν υπάρχει μία αιρετή περιφέρεια, αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες, όπως θα δούμε παρακάτω.

Θα περίμενε κανείς, πως ένας νέος νόμος θα ήταν αρτιότερος ή τουλάχιστον απλούστερος από τους προηγούμενους για να κάνει ευκολότερη τη ζωή όλων.
Στην προκειμένη περίπτωση όμως, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο!
Δεν θα σταθώ στο πόσο περισσότερη γραφειοκρατία κι επιβράδυνση των διαδικασιών δημιούργησε. Θα αναφερθώ στο πόσο πιο δύσκολη έκανε και πόσο μπέρδεψε τη ζωή των Ελλήνων στην καθημερινότητα, με μία μόνο λέξη. Με τη λέξη «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ».
Κι εξηγώ αμέσως.
Συχνά πυκνά, οι περιφερειακοί σύμβουλοι γινόμαστε αποδέκτες αιτημάτων, παραπόνων, παρατηρήσεων, παρακλήσεων κ.ά. από συμπολίτες μας, οι οποίοι για οτιδήποτε έχει σχέση με «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ», έρχονται απ΄ ευθείας να βρουν ανθρώπους της Αιρετής Περιφέρειας και να συζητήσουν οποιοδήποτε θέμα τους απασχολεί. Εννοείται ασφαλώς, πως είμαστε πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουμε, αλλά δεν είναι όλα των αρμοδιοτήτων μας.
Αυτό βέβαια, συμβαίνει διότι πλήθος κόσμου όταν ακούει τη λέξη «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ» δεν έχει καταλάβει ή δεν έχει φροντίσει να ενημερωθεί, πως υφίστανται κι άλλες περιφέρειες, ανάλογα με την υπηρεσία στην οποία απευθύνεται.
Έτσι λοιπόν έχουμε:
– την Αιρετή Περιφέρεια
– την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια
– την Περιφέρεια της Ελληνικής Αστυνομίας
– την Περιφέρεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
– την Υγειονομική Περιφέρεια
– την Εκπαιδευτική Περιφέρεια, κ.ά.
Ως εκ τούτου, λοιπόν, καλά θα είναι να γνωρίζουμε όλοι μας που και σε ποιον πρέπει να απευθυνόμαστε και τι να ζητάμε, ώστε να εξυπηρετούμαστε γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...