Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Συνεχίζεται η ενημέρωση για το «Γίνε κι εσύ εθελοντής δότης. Δώσε ζωή» (BINTEO)





Συνεχίζονται οι ενημερώσεις πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης των μαθητών για τη μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων-μυελού των οστών. Χθες, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στο 4ο Γενικό Λύκειο Σερρών.
Την ενδιαφέρουσα εκδήλωση με τίτλο «Γίνε κι εσύ εθελοντής δότης. Δώσε ζωή» γίνεται στο πλαίσιο Πανελλαδικής καμπάνιας ενημέρωσης του κοινού, από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών σε συνεργασία με το σύλλογο «Όραμα Ελπίδας», τον όμιλο Unesco Σερρών, την ΕΠΣ Σερρών και την ΠΑΕ Πανσερραϊκός. 
«Δώσε ελπίδα, δώσε ζωή» είναι το σύνθημα της καμπάνιας του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες να γίνουν δότες μυελού των οστών και να χαρίσουν ζωή σε συνανθρώπους μας.
Με μεγάλο ενδιαφέρον οι μαθητές παρακολούθησαν την ενημερωτική εκδήλωση.
Για την καμπάνια ενημέρωσης σε ολόκληρη την Ελλάδα μίλησε η πρόεδρος του ομίλου φίλων Unesco Σερρών Καίτη Εμμανουηλίδου. Ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Υγείας Αθανάσιος Μασλαρινός.

Ενημέρωση για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα που σώζει ζωές κάνουν οι δύο γιατροί της  Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και κοινωνικής μέριμνας της  Π. Ε. Σερρών Τάσος Αναστασιάδης και  Νάσος Παπαδόπουλος και η ψυχολόγος Φωτεινή Τσουκνίδα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής του Πανσερραϊκού Γιώργος Τσιφούτης και ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Σερρών Κώστας Βότσης.

«Τα παιδιά ανταποκρίνονται και φαίνεται από τις πολλές ερωτήσεις τους ότι έχουν ευαισθησίες για τόσο σημαντικά ζητήματαγια όπως αυτό το πολύ σημαντικό θέμα. Πρόκειται για μια διαδικασία απλή, ανώδυνη και ακίνδυνη που όμως χαρίζει ζωή σε συνανθρώπους μας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο γιατρός Νάσος Παπαδόπουλος υπογραμμίζοντας ότι ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν και σε άλλα σχολεία του Νομού Σερρών.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...