Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Ο «Μαθητόκοσμος 2017» «αγκάλιασε» τις προσπάθειες των μαθητών των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο «Μαθητόκοσμος» είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε από το 1982, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών και συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία μέχρι και σήμερα- Στο «Μαθητόκοσμο 2017» συμμετέχουν 45 Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία από την πόλη και την Περιφέρεια των Σερρών.
«Άνοιξε τα φτερά του», για 35η χρονιά, ο « Μαθητόκοσμος » για να αγκαλιάσει τις προσπάθειες εκατοντάδων μαθητών, Δημοτικών Σχολείωνκαι Νηπιαγωγείων του Νομού Σερρών, που θα παρουσιάσουν τις ατομικές και ομαδικές ικανότητές τους μέσα από το χορό, το θέατρο, τη μουσική, τις εικαστικές τέχνες και τις νέες τεχνολογίες. Πρόκειται για ένα θεσμό που ξεκίνησε από το 1982, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών και συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία μέχρι και σήμερα.


Ο 35ος «Μαθητόκοσμος», ξεκίνησε στο Αμφιθέατρο «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας(Σερρών),τηνΔευτέρα 15 Μαΐου 2017, και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του παρουσιάζονταιμουσικές και χορευτικές παραστάσεις, σε παραδοσιακό και μοντέρνο χορό ,θεατρικά έργα, μουσικές χορωδίες, τεχνολογίες και ταινίες μικρού μήκους με θέματα καθημερινότητας και κοινωνικού περιεχομένου και περιβαλλοντικών προβλημάτων. Στο « Μαθητόκοσμο » συμμετέχουν 45 Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία από την πόλη και την Περιφέρεια των Σερρών.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, κ. Πασχάλης Στεφάνου, σε δηλώσεις στη « Σ» ,τόνισε «ΟΜαθητόκοσμος, το ετήσιο πολιτιστικό πανηγύρι των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Ν. Σερρών,για 35η χρονιά, ανελλιπώς στα πολιτιστικά δρώμενα των Σερρών, με εργασίες των μαθητών μαςπουκαι φέτος θα καταπλήξουν και τους γονείς και όλους όσους παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις. Στον Μαθητόκοσμο 2017, παρουσιάζεται μέρος της δουλειάς που γίνεται στο δημόσιο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο που τόσο πολύ απαξιώνεται δυστυχώς από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας».
Η τελετή έναρξης των εκδηλώσεων «Μαθητόκοσμος 2017» έγινε την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017, ώρα 18.30,παρουσίατου εκπροσώπου του σεβασμιότατου μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης, πατέρα Γεωργίου, του δημάρχου Σερρών, Πέτρου Αγγελίδη, του περιφερειακού συμβούλου Αθανασίου Μασλαρινού, του αντιδημάρχου Παιδείας, Δημητρίου Μερετούδη, του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΣερρώνΞενοφώντα Παπασταμόπουλου, τουμέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Γιάννη Μετόκη, του μέλους του γενικού συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, Μαρίας Νέλλα, του ΟργανωτικούΓραμματέατης Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Δ.Ο.Ε.), Τριαντάφυλλο Οικονόμου,του προέδρου του Ν.Τ. Σερρών ΑΔΕΔΥ, Κώστα Στρίκα , του πρώην αναπληρωτή υπουργούΘεόφιλου Λεονταρίδη,διευθυντών σχολείων, δασκάλων, μαθητών, γονέων.
Την έναρξη του «Μαθητόκοσμου 2017» έκανε ο Οργανωτικός Γραμματέας της Δ.Ο.Ε., κ. Τριαντάφυλλος Οικονόμου, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του επιβράβευσε όσους συντέλεσαν στην διοργάνωση του Μαθητόκοσμου και ευχήθηκε τέτοιου είδους και επιπέδου εκδηλώσεις –θεσμοί να καθιερωθούν και αλλού.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο κ. Πέτρος Αγγελίδης, δήμαρχος Σερρών, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Ξενοφών Παπασταμόπουλος και ο πρόεδρος του διοργανωτή συλλόγου κ. Πασχάλης Στεφάνου.
Σε όλους τους μαθητές που συμμετέχουν στον Μαθητόκοσμο 2017,δίνεται δίπλωμα από τον διοργανωτή Σύλλογο προς ανάμνηση της συμμετοχής τους στο πολιτιστικό πανηγύρι των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Ν. Σερρών
Οι μουσικές, χορευτικές παραστάσεις σε παραδοσιακό και μοντέρνο χορό , θεατρικά, χορωδίες τεχνολογίες ,ταινίες μικρού μήκους με θέματα καθημερινότητας και κοινωνικού περιεχομένου καθώς και περιβαλλοντικών προβλημάτων πραγματοποιούνται στο Αμφιθέατροενώ στην είσοδο του εκτίθενται έργα των μαθητών, δημιουργίες καλλιτεχνικές πραγματικά εκπληκτικές .
Δήμητρα Μετόκη


Πηγή : e-simerini.com, epiloges.tv

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...