Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Χαιρετισμός στους τελικούς του πρωταθλήματος μπάσκετ Γυμνασίων Π.Ε. Σερρών - Συνδιοργάνωση Β΄θμιας Εκπ. Σερρών και Κέντρου "ΟΑΣΙΣ"

Είναι σε όλους μας γνωστό ότι ο αθλητισμός συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα ζωής, επιδρά θετικά στο χτίσιμο μιας προσωπικότητας, καθώς διδάσκει
την αυτοπειθαρχία, την ομαδικότητα και τη συνεργασία, βοηθά στην εκτόνωση και χαλάρωση, είναι πηγή χαράς και διασκέδασης, ενισχύει την υιοθέτηση υγιών προτύπων συμπεριφοράς, που κρατούν εσάς τους νέους ανθρώπους μακριά από συμπεριφορές εξάρτησης και καταχρήσεις. Ακόμα, ο αθλητισμός διδάσκει  τη διαχείριση των απογοητεύσεων και των ματαιώσεων, και ενισχύει την πίστη στον εαυτό μας και την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, εφόδια πολύτιμα για την αντιμετώπιση των δυσκολιών και των προκλήσεων στην ενήλικη ζωή. Μαθαίνουμε τελικά ότι τις περισσότερες φορές δεν έχει τόση σημασία το αποτέλεσμα, όσο η προσπάθεια που κάνουμε για την επίτευξη του στόχου που έχουμε θέσει.
Ως Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Π.Ε Σερρών «ΟΑΣΙΣ», εκ μέρους του Δ.Σ. και του Επιστημονικού και Διοικητικού Προσωπικού, θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση αυτού του αθλητικού διημέρου και πρωτίστως τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τον κ. Τενεκετζή για την άψογη συνεργασία που είχαμε και για τη θερμή ανταπόκρισή του στο αίτημά μας γι΄ αυτή τη συνδιοργάνωση,   αλλά κυρίως θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ εσάς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σας για τη συμμετοχή σας και τη στήριξη αυτής της προσπάθειας, που ευελπιστούμε η φετινή πρώτη διοργάνωση να γίνει τελικά θεσμός.
 Το Κέντρο Πρόληψης με  το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του αγκαλιάζει και υποστηρίζει με τις παρεμβάσεις του όλη τη σχολική κοινότητα. Εγώ, ως  Περιφερειακός Σύμβουλος και  Πρόεδρος του Κέντρου πρόληψης  θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω, εκ μέρους όλων, ότι θα στέκομαστε δίπλα σε εσάς τους νέους ενισχύοντας από την πλευρά μας όσο μπορούμε τις προσπάθειές σας, καθώς αποτελείτε  την ελπίδα του αύριο! Ας γίνει σύνθημα μας το «ΑΜΥΝΑ ΣΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ… ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ»!
Σας εύχομαι έναν καλό αγώνα!

Αθανάσιος Μασλαρινός. Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Π.Ε Σερρών «ΟΑΣΙΣ»

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...