Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, στην Π.Ε. Σερρών


Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς προχώρησαν σε έναν απολογισμό της περσινής περιόδου, η οποία κύλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και παράλληλα ανέλυσαν το σχεδιασμό τους για την νέα αντιπυρική περίοδο
Την ετοιμότητα τους διαβεβαίωσαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2017 κατά την διάρκεια της σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών , η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12-5-2017 στηναίθουσα « Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου Σερρών. Αντικείμενο της σύσκεψης οσχεδιασμόςτων δράσεων, η συνεργασία και ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μωυσιάδη και παραβρέθηκε ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Χρήστος Μαμαρίκας, που ζήτησε πλήρη ενημέρωση από τους εμπλεκόμενους φορείς έτσι ώστε να κατατεθεί και προς το αρμόδιο Υπουργείο ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. επίσης συμμετείχαν οι Γιώργος Καραγιαννίδης, Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Σερρών, Αθανάσιος Μασλαρινός, Περιφερειακός Σύμβουλος, Αθανάσιος Μπασδάνης, Περιφερειακός Σύμβουλος, Ηλίας Γκότσης, Αντιδήμαρχος Σερρών, Γιώργος Σαμαράς,Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σερρών, Δημήτρης Νότας,Δήμαρχος Εμμανουήλ Παπά, Θεοφάνης Δεδούσης, Αντιδήμαρχος Εμμανουήλ Παπά, Νίκος Μουρατίδης, Αντιδήμαρχος Ηράκλειας, Γιάννης Λασκαρίδης, Αντιδήμαρχος Ν. Ζίχνης, Άννα Γκαρέτσα, Πολιτική Προστασία Π.Ε. Σερρών, Πέτρος Καραστογιάννης, ΠΡΟΤΕΚΤΑ, Σωτήρης Δημητράκης,Διοικητής Π.Υ. Σερρών, Παντελής Ελευθεριάδης, Π.Υ. Σερρών, Δημήτρης Μικρός, Δ.Α. Σερρών, Πέτρος Τσιπλάκης, Εκπρόσωπος 10ουΣυντάγματος Πεζικού, Στυλιανός Μαγγενάκης,Δ/νση Υγείας Π.Ε. Σερρών, Κλεάνθης Φουρουτζόγλου,ΚυνηγητικόςΣύλλογος Σιδηροκάστρου, Ζήσης Γκιμπιρίτης,ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, Στυλιανός Γαϊδαρτζής,Δασαρχείο Σιδηροκάστρου, Γρηγόρης Πεχλιβανίδης,ΕΦΑ Σερρών, Μαρία Χατζηπαρτάλη- Δ/νση Δασών Σερρών, Ειρήνη Ιασωνίδου, Δασαρχείο Σερρών, Φίλιππος Στογιάννου,Δασαρχείο Νιγρίτας, Πρόδρομος Σαράτσης,ΔΑΟΚ Π.Ε. Σερρών, Γιώργος Γασπαρίδης, Υποδ/νση Τ.Ε. Π.Ε. Σερρών, Βασίλης Βασιλακάκης,Υποδ/νση Τ.Ε. Π.Ε. Σερρών, Γρηγόρης Ζιγκιρκάς,Υποδ/νση Τ.Ε. Π.Ε. Σερρών, Μαρία Πουλιάκα-, Υποδ/νση Τ.Ε. Π.Ε. Σερρών, Φωτεινή Τσάμη, Αυτοτελής Δ/νση Πολιτικής Προστασίας Π.Κ.Μ., Ζαφειρούλα Αργυροπούλου, Αυτοτελής Δ/νση Πολιτικής Προστασίας Π.Κ.Μ., Βασιλική Δαμάσκου, ΟΤΕ ΑΕ, Γεώργιος Ταλιώτης,ΕΟΑΕ, Κυριάκος Χατζηκοσμίδης, Πολιτική Προστασία Π.Ε. Δράμας, Γιώργος Γκιουζέλης,Σύλ. Ραδιοερασιτεχνών Σερρών, Χρήστος Παπαπαύλου, Εκπρόσωπος Νοσοκομείου Σερρών, Σταύρος Κιβράκης, Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Καβάλας.
Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς προχώρησαν σε έναν απολογισμό της περσινής περιόδου, η οποία κύλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και παράλληλα ανέλυσαν το σχεδιασμό τους για την νέα αντιπυρική περίοδο.
«Στόχος είναι να είμαστε και φέτος συντονισμένοι και οργανωμένοι ώστε να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν. Η περσινή αντιπυρική περίοδος κύλησε ομαλά για την Π.Ε. Σερρών και ευελπιστούμε πως το ίδιο θα συμβεί και φέτος» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, ο οποίος επισήμανε την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. «Θα δράσουμε για ακόμη μία χρονιά με ό, τι μέσα διαθέτουμε. Σαφώς και τα χρήματα που μας δίνονται για πολιτική προστασία είναι μειωμένα, ωστόσο θα πορευτούμε και πάλι με ό,τι έχουμε, γι’ αυτό και απαιτείται άρτιος συντονισμός. Σ’ αυτό το πλαίσιο, όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένοι όσον αφορά στις δυνατότητες που έχουν, ώστε να υπάρχουν αλληλοκαλύψεις και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί» δήλωσε ο Γιάννης Μωυσιάδης.
Την ετοιμότητά τους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους δήλωσαν και όλοι οι άλλοι εμπλεκόμενοι στην πολιτική προστασία, επισημαίνοντας βεβαίως πως κάθε χρόνο γίνεται μια υπερπροσπάθεια λόγω της ελλιπούς χρηματοδότησης.
Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών σε δηλώσεις στη «Σ» , τόνισε «Από ότι φαίνεται όπως και πέρυσι έτσικαι φέτος θαπάνε όλα μάλλον καλά και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι όλοι δηλώνουν ετοιμότητα και οι μικρές ελλείψεις που υπάρχουν αυτή την στιγμή πολύ σύντομα θα έχουν καλυφθεί,ώστε πριν έρθει μας πιάσει το καλοκαίρι να έχουμε ετοιμότητα» Αναφορικά με την έλλειψη των κονδυλίων, δήλωσε «Η έλλειψη των κονδυλίων απλούστατα δυσκολεύει ως προς την συντήρηση των δρόμων για να μπορούν όσο το δυνατόν ταχύτερα να φτάσουν στο σημείο που προκύπτει κάποιο πρόβλημα. Καλό θα ήταν να έχουμε και αυτή την ευκολία αν κάπου σε κάποια σημεία υπάρχει πρόβλημα θα υπάρχει μια καθυστέρηση .Το γεγονός όμως ότι υπάρχει εξοπλισμός , υπάρχει ετοιμότητα από το προσωπικό ,από όλα τα άλλα είμαστε εντάξει και το γεγονός ότι από τις άλλες χρονιές έχουμε από\δείξει ότι με την συνεργασία που υπάρχει με όλους τους φορείς, πιστεύουμε ότι και φέτοςθα ανταποκριθούμε».

Δήμητρα Μετόκη 

Πηγές :epiloges.tv και e-simerini.com


81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...