Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Απεργία και δυο συλλαλητήρια κατά των νέων μέτρων στο κέντρο των Σερρών

 Η συμμετοχή των Σερραίων δεν ήταν μεγάλη στην απεργιακή κινητοποίηση και στις συγκεντρώσεις,παρά τις προσπάθειες που έκαναν τα συνδικάτα και τα σωματεία ώστε να έχει μεγάλη συμμετοχή,αλλά ήταν με πάθος και δυναμικότητα.
Οι συγκεντρώσεις ήταν δύο στην πόλη ων Σερρών . Η μία στις 10:30 στην πλατεία Ελευθερίας που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ και η άλλη την ίδια ώρα, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Σερρών και το Ν.Τ. Σερρών της ΑΔΕΔΥ.
«ΟΧΙ στο τέταρτο μνημόνιο.ΟΧΙ στην φτωχοποίηση ,ΟΧΙ στα νέα μέτρα» βροντοφώναξαν οι Σερραίοι εργαζόμενοι , συνταξιούχοι ,επαγγελματίες ,άνεργοι που συμμετείχαν στην 24ωρη γενική απεργία, χθες Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

 Ξεχωριστές οι απεργιακές συγκεντρώσεις το αίτημα όμως όπως και το μήνυμα προς την κυβέρνησηκοινό ,να μην περάσει το 4ομνημόνιο .

Στην πλατεία Ελευθερίας συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ                                              
Στις 10:30 το πρωί ήταν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας. Οι συγκεντρωμένοι βροντοφώναξαν φτάνει πια, όχι άλλα μέτρα και στην συνέχεια προχώρησαν σε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Ο Κωστας Ιντζές ,γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΚΚΕΣερρών, σε δηλώσεις στη « Σ» τόνισε « Βρισκόμαστε σε μια μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση, έχουμε καλέσει εδώ και πάρα πολύ καιρό τον λαό να πλημμυρίσει του δρόμους της χώρας να πλημμυρίσει τα πάντα . Η λαίλαπα που ήρθε για τέταρτη φορά με την ταμπέλα του μνημονίου ,δεν πρέπει να περάσει έτσι, όπως και να παρθούν πίσω όλα τα μνημόνια και όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν περάσει οι συγκυβερνήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα είτε λέγεται ΠΑΣΟΚ, είτε λέγεται Νέα Δημοκρατία, είτε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ . Τα συλλαλητήρια δεν σταματάνε και αύριο καλούμε τον κόσμο το απόγευμα, στις 7,στην πλατεία Ελευθερίας ώστε ο λαός να ορθώσει το ανάστημα του σε όλη αυτή την λαίλαπα».

Συγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό Κέντρο                                                        
Την ίδια ώρα στις 10;30 το πρωί ήταν η συγκέντρωση που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Σερρών, το Ν.Τ. Σερρών της ΑΔΕΔΥ, η ΟΕΒΕΣ Σερρών και ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Σερρών. Νωρίτερα τα μέλη της ΟΕΒΕΣ Σερρών και του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Σερρών, είχαν προσυγκέντρωση στην πλατεία Κρονίου και όλοι μαζί προχώρησαν προς το Εργατικό Κέντρο Σερρών και ενώθηκαν με τους άλλους εργαζομένους. Αφού οι πρόεδροι των συνδικάτων και των Σωματείων απηύθυναν χαιρετισμό, αναγνώστηκε το ψήφισμα της απεργιακής κινητοποίησης, προχώρησαν όλοι μαζί οι συγκεντρωμένοι απεργοί σε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Σερρών ,με κατάληξη το Διοικητήριο όπου ενεχείρησαν το ψήφισμα διαμαρτυρίας στον εκπρόσωπο της αντιπεριφερειας, στον Περιφερειακό Σύμβουλο Σερρών ,Αθανάσιο Μασλαρινό.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σερρών, Άλκης Απιδόπουλος, δήλωσε«Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση πιστεύω ότι είναι ένα δημοψήφισμα, διότι είναι σημαντικό αυτό το πολυνομοσχέδιο που κατεβαίνει στην Βουλή ,το τέταρτο μνημόνιο ,το οποίο είναι απαράδεκτο και δεν πρέπει να ψηφιστεί από κανέναν βουλευτή Γιατί οδηγεί στην φτωχοποίηση όλο τον ελληνικό λαό,διαλύει την εργατική τάξη με έμμεσους και άμεσους φόρους που έχουμε δει όλοι στην δημοσιότητα ,πρέπει να αποσυρθεί άμεσα γιατί δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτή η οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία οκτώ χρόνια στην χώρα μας.Και αν ψηφιστεί το τέταρτο μνημόνιο δεσμευόμαστε όλοι μας και οδηγούμαστε όλοι μας στην φτωχοποίηση και στα συσσίτια»
Ο Ευστράτιος Μπόζιος , πρόεδρος Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Σερρών, τόνισε «Όπως πάντα εμείς συμμετέχουμε δυναμικά στις κινητοποιήσεις εναντίον των μέτρων . Τα να μέτρα είναι ότι χειρότερο από περικοπές συντάξεων ,φορολογία ,μείωση αφορολόγητου και ότι άλλο ακολουθεί και έρχεται . Για αυτό για μια ακόμη φορά είμαστε στους δρόμους ,δυναμώνουμε την φωνή μας . Και την Δευτέρα έχουμε και άλλη συγκέντρωση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Συνεχίζουμε τους αγώνες μας και ίσως μπορέσουμε να σταματήσουμε ότι έρχεται . Στέλνουμε το μήνυμά όχι μόνο προς την κυβέρνηση αλλά και στους τοπικούς βουλευτές ,να μην ψηφίσουν αυτό το μνημόνιο πουείναι η ταφόπετρα των συνταξιούχων . Χωρίς μισθούς ,χωρίς συντάξεις ,χωρίς εργασία αυτό το κράτος βρίσκεται πλέον στην εξαθλίωση .
Όλος ο ελληνικός λαός πρέπει να ξεσηκωθεί, να δώσει το μήνυμα να μπορέσουμε να σταματήσουμε αυτό το πράγμα .Και αν δεν μπορούν οι πολιτικοί μας να εγκαταλείψουν τις καρέκλες του και ας μας διοικήσουν οι ξένοι ,όπως παίρνουν εντολές»
Ο Σωτήρης Κοτσαμπάς ,πρόεδρος ΟΕΒΕΣ Σερρών, ανέφερε «Μικρή η συμμετοχή και απεργιακή κινητοποίησημε ανοικτά καταστήματα δεν υπάρχει νόημα . Ως πρόεδρος της Ομοσπονδία ς, τα μέλη που ανήκουν στην Ομοσπονδία και οι αντιπρόσωποι των σωματείων είμαστε εδώ . Υπάρχουν 150 μέλη της Ομοσπονδίαςπου συμμετέχουν την κινητοποίηση . Από κει και πέραπιστεύω ότι το σύνθημα είναι ένα ,πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία του καταναλωτή όταν ακούει απεργιακή κινητοποίηση να μην κατεβαίνει στην αγορά για να καταλάβουν οι επαγγελματίες και να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους. Πιστεύω ότι το σύνθημα δεν καταναλώνω ούτε ένα ευρώ ,είναιένασύνθημαπου πρέπει να περάσει σε όλους του καταναλωτές και να μας στηρίξουν σε αυτές τι απεργιακές κινητοποιήσεις . Χωρίς αγώνα δεν γίνεται τίποτα»
Ο Κώστας Στρίκας ,πρόεδρος Ν.Τ. Σερρών ΑΔΕΔΥ, τόνισε«Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση είναι η απάντηση των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ,των άνεργων ,των συνταξιούχων , των νέων επιστημόνων , των επαγγελματιών στα μέτρα που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ . Από κει που είχαμερητές δεσμεύσεις από στόματος πρωθυπουργού,έρχεται ένα τέταρτο μνημόνιο επαχθέστερο των προηγουμένων, το οποίο αποδεικνύει περίτρανα ότι οι πολιτικές αυτές των μνημονίων είναι αποτυχημένες και οι θυσίες των εργαζομένων πηγαίνουν χαμένες . Τα νέα μέτρα φέρνουν απώλειες για τους συνταξιούχους ,μίας έως τριών συντάξεων , και για τους μισθωτούς ενός έως τριών μισθών μέσα από την μείωση του αφορολόγητου ,μέσα από την κατάργηση των επιδομάτων, υπάρχει εύλογη ανησυχία γι α το παραμεθόριο επίδομα και άλλα πολλά . Είναι υποχρέωση μας και ως συλλογικών οργάνων και ως ατόμων να αγωνιστούμε και για αυτούς που κατάφεραν να αγωνιστούν τα προηγούμενα χρόνια και να έχουμε κάποια εργασιακάκαι κοινωνικά δικαιώματα και για τα παιδιά μας που έρχονται να εργαστούν τα επόμενα χρόνια σε συνθήκες γαλέρας».
Δήμητρα Μετόκη

Πηγή: e-simerini.com

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...