Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Δράσεις της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. ΣΕΡΡΩΝ για την «διατροφή»

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας  της Π.Ε. Σερρών πραγματοποίησε Βιωματικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας με θέμα τη «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» καθόλη τη διάρκεια του σχολικού έτους 2016-2017 σε συνεργασία με  σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Την Παρασκευή 12 Μαίου 2017 οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες υγείας, κος Αναστασιάδης Αναστάσιος (ιατρός) και κα Τσουκνίδα Φωτεινή (ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια) επισκέφθηκαν το 3ο Γυμνάσιο Σερρών όπου μέσα από βιωματικές ασκήσεις στον μαθητικό πληθυσμό της Γ’Γυμνασίου (συνολικά 90 μαθητές) έγινε προσπάθεια να προβληματιστούν οι εν λόγω μαθητές σε θέματα διατροφής, διατροφικών συνηθειών και συμπεριφορών. Μαζί τους και ο κος Αθανάσιος Μασλαρινός, Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και Τουρισμού.  

Στο πρώτο μέρος συνδυάστηκε το παιχνίδι με τη γνώση μέσα από μια σειρά ασκήσεων (κάρτες, κουιζ, παραγωγή διαφημίσεων). Στο δεύτερο μέρος έγινε προβολή παρουσίασης με θέμα: «Η Σχέση μας με την Διατροφή – Τροφή στις Σχέσεις μας». Σκοπός της παρουσίασης ήταν να προβληματιστούν οι μαθητές στο γεγονός πως καταναλώνοντας τροφές κατανοούμε ότι στην πραγματικότητα πεινάμε για το νόημα ζωής. Για την σχέση με τον πραγματικό εαυτό και τον συνάνθρωπο μας.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...