Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Η εορτή του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου


Την Δευτέρα 8 Μαΐου, ημέρα μνήμης του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγε­λιστή Ιωάννου του Θεολόγου, ουρανίου προστάτου της πόλεως των Σερρών, εορτάζει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Σεβασμιό­τατος Ποιμενάρχης μας κ. κ. ΘΕΟΛΟ­ΓΟΣ. 

Η εορτή του Επισκόπου της κάθε τοπικής Εκκλησίας είναι, κατά τήν ιερά διδασκαλία και παράδοση μας, εορτή ολοκλήρου της Εκκλη­σίας. 
Ο Επίσκοπος, ως ο κατεξοχήν πνευματικός Πατέρας και διδάσκαλος της Εκκλησίας του Χριστού και «Προκαθήμενος εις τόπον Θεού» κατά τόν Άγιον Ἰγνάτιο τον Θεοφόρο, αποτελεί το σημείον ενότητας της κάθε Εκκλησιαστικής κοινότητος. Η διακονία του Επισκόπου φανερώνει και υποστασιοποιεί το ζωηφόρον μυστήριον της παρουσίας του Χριστου μέσα στόν κόσμο. Διά τουτο η τιμή και ο σεβασμός πρός τόν Επίσκοπον είναι τιμή και σεβασμός προς τον ίδιο τον Χριστόν, ο Οποίος διά   της Εκκλησίας Του σώζει και αγιάζει τον κόσμο. Η εορτή του Επισκόπου, ως ένα καθαρώς πνευματικόν και εκκλησιαστικόν γεγονός, συγκαλεί ολόκληρη την τοπική  Εκκλησία σε συναγερμόν προσευχής και έκφραση σεβασμού και αγάπης για τον Πρώτον της κάθε τοπικής Εκκλησίας, ο οποίος έχει από Θεού την μεγίστην ευθύνην αλλά και ευλογίαν να εργάζεται χριστομιμήτως, πρωτευθύνως καί θυσιαστικώς το μυστήριον της εν Χριστώ πίστεως και σωτηρίας μέσα στόν κόσμο. 
Στην πνευματική αυτή χαρά της τοπικής μας Εκκλησίας για την εορτήν του Επισκόπου μας είμαστε κι εμείς συμμέτοχοι και κοινωνοί ευχόμενοι στον Άγιο των Σερρών ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΔΕΣΠΟΤΑ!



Πηγή: epiloges.tv και romfea.gr

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...